Karaman’dan Van’a 2 Tir Yardim Malzemesi Yola Çikti

Karaman Valiligi, Van’da yasanan depremin ardindan yardim çalismalarini sürdürüyor.

Karaman’dan Van’a 2 Tir Yardim Malzemesi Yola Çikti
Karaman’daki sivil toplum kuruluslari ile isbirligi içinde hazirlanan biri gida, digeri de çocuk bezinden olusan iki tir dualarla Van’a dogru yola çikti.
Piri Reis Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve daire müdürleri katildi.
Malzemelerin bulundugu tirlarin ugurlanmasindan önce bir konusma yapan Vali Süleyman Kahraman, yapilan bu yardimlarin bir baslangiç oldugunu belirterek, “Karaman halki gerek 1999 Marmara depreminde, gerek Pakistan’daki sel felaketinde ve gerekse Somali’ye yardim konusunda cömertligini ortaya koymustur”dedi.
Birlik ve beraberlik duygusunun ve yardimseverligin önemine ve anlamina dikkat çeken Vali Kahraman, “Yarin neler olacak. Basimiza neler gelecek. Bunu hiç birimiz bilmiyoruz. Tipki Van’da hayatini kaybeden kardeslerimizin depremi bilmedikleri gibi. Ama bildigimiz ve inandigimiz sudur. Dün yardimlariyla Somali’nin yaralarini saran Karaman halki bugün de Van’daki kardesinin yaralarini sarmanin gayretindedir. Biz yalnizligin ve bencilligin altinda ezilmeyi bilmiyoruz çünkü bizler merhametle ve sefkatle yasayan bir milletiz ve Karaman gibi kadim bir sehrin sakinleriyiz. Biz istiyoruz ki Mevlânalarin, Karabas Velilerin yolundan yürüyelim. Yoldasimiz Yunus olsun, yolumuz Yunus’un yolu. Iste bu duygu ve düsüncelerle açiyoruz gönlümüzün kapisini. Gün bir olma, birlikte olma günüdür. Van’daki kardeslerimizin evini yikan depremle bizlerinde gönlü sarsilmistir. Bu yardim kampanyamizi kardesimizin derdi bizim de derdimizdir; kardesimizin sevinci bizim de sevincimizdir diyerek baslatiyoruz. Inaniyorum ki bu felaket ve sonrasinda yasanan yardim seferberligi kardesligimizi daha da pekistirecek ve millet olma bilincimizi daha da güçlendirecektir. Karaman halki her zamanki cömertligini, yardimseverligini bir kez daha gösterecek ve Yunus Emre’nin torunlari olarak gönül kazanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düsüncelerle Allah yardimlarinizi kabul etsin, dilerim ki Allah milletimize bir daha böyle acilar yasatmasin”dedi.
Yardim konvoyu yapilan duanin ardindan Van’a ugurlandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284