Karaman’dan “Vatan Ezgileri” Geçti

''Bir Hilal Uğruna Vatan Ezgileri'' programı kapsamında Karaman’da konser veren ünlü sanatçı Aykut Kuşkaya, söylediği şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Karaman’dan “Vatan Ezgileri” Geçti

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Bir Hilal Uğruna Vatan Ezgileri'' programı kapsamında sanatçı Aykut Kuşkaya, Karamanlı sevenleriyle bir araya geldi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Şehit Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte başarılı performansıyla seyirciyi hayran bırakan ve seyircilerden tam not alan Kuşkaya, sevenlerine unutulmaz bir konser verdi.

Biz Zulmü Alkışlamadık, Biz Zulmü Sevmedik

Bir birinden güzel vatan ezgilerini seslendiren ve zaman zaman izleyiciler ile sohbet eden Kuşkaya,” Toprağımıza umut veren ezgileri gönüllerinize düşürmek için çıktık yola, adına da vatan ezgileri dedik. Bin yıl önce bu toprakları bize vatan yapan Malazgirt’in yiğitleri şahidimiz olsun dostlar.Bundan beş yüz yıl kadar önce bir büyük destanda İstanbul’u fetheden, bir çağı kapatıp diğerini açan o büyük Sultan Fatih Sultan Mehmet Han, onun güzel orduları, o güzel ecdat, şehitlerimiz şahidimiz olsun ki, bundan yüz yıl kadar önce bir milletin yeniden dirilişinde sadece bizim milletimize değil, tüm dünyaya örnek bir destan yazan Çanakkale’nin yiğitleri, kutlu ecdat şahidimiz olsun, bundan bir süre önce o karanlık, hain, ihanet dolu 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kıymetli büyüklerimizin işaretiyle, emriyle önce hanesine, sokağına sonra meydanına, külliyesine, köprüsüne, demokrasisine, özgürlüğüne, vatanına, bayrağına, birliğine sahip çıkan, bu uğurda şehit olan 248 canımız şahidimiz olsun ki biz zulmü sevmedik, biz zulmü alkışlamadık, biz zalimi sevmedik” diye konuştu.

Göklerin Çektiği Kartal

Güçlü sesiyle yüzlerce kişiyi büyüleyen sanatçı Kuşkaya, üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ise şu sözlerle açıkladı:” 25 Mayıs 1983’te üstad vefat ettikten sonra ertesi gün yaşayan çok büyük şairlerimizden Sezai Karakoç onun hakkında bir yazı kaleme alır. Yazısının başlığı şudur:” Göklerin Çektiği Kartal”. Üstadı anlatan birçok yazı mümkündür. Pek çok sıfat, pek çok deyim ama bu ifade benim için son derece anlamlı ve hayli yeterli. Çünkü üstat ömrü boyunca göklerle alakalı, göklerle irtibatlı bir düşüncenin sahibi ve yılmaz savunucusuydu” dedi.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren konserde ‘Kaldırımlar, ‘Şehadet Uykusu, ‘Dağlar Dağlar’ gibi unutulmayan şarkılar Aykut Kuşkaya’nın eşsiz yorumuyla izleyici ile buluştu. İzleyiciler de birçok şarkıda cep telefonlarının ışıklarını yakarak Kuşkaya’nın söylediği eserlere hep bir ağızdan eşlik ederken protokolden de şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Vatan ezgilerini hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” “Memleketimizin birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bugünlerde Aykut Kuşkaya’nın bizlerle birlikte olmasından mutluluk duyduk. Kendisini ve ekibini bu muhteşem konser için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284