Karaman’dan Yola Çıkan Yardım Tırları Bölgeye Ulaştı

Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin ardından, Karaman Belediyesi’nin öncülüğünde depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla gönderilen yardım tırları deprem bölgesine ulaştı.

Karaman’dan Yola Çıkan Yardım Tırları Bölgeye Ulaştı

Karaman Belediyesi’nin depremin yaralarını sarmak için destek amaçlı başlattığı kampanyayla toplanan yardımlar bölgeye ulaştı. 6 tırdan oluşan yardım konvoyunun dördü 26 Ocak 2020 Pazar günü, diğer ikisi de 27 Ocak 2020 Pazartesi günü Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan dualarla uğurlanmıştı. Yardım tırlarında görevli personel, yardım toplama merkezinde, Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’nın ve Karaman halkının selamını ileterek toplanan yardımları teslim etti. Yaş meyveden kuru gıdaya, ayakkabıdan kışlık giysiye, battaniyeden ısıtıcıya çeşitli yardım kolilerini taşıyan tırlar, AFAD’ın belirlediği noktalara indirilerek depremzedelere dağıtılmaya başlandı.
Yedinci Tır da Yola Çıktı
Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan yardım paketlerini yerlerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bir yardım tırını daha bölgeye gönderdiklerini söyledi. Desteklerinden dolayı tüm Karaman halkına teşekkür eden Başkan Kalaycı: “Yardımların toplanmasında, tırların hazırlanmasında ve yerine ulaştırılmasında emeği geçen Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalarına, Meslek Odalarına, Karaman Lojistik Kooperatifine, Sivil toplum kuruluşlarına ve Karaman halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı başlattığımız andan itibaren sağ olsun küçüğünden büyüğüne tüm hemşehrilerimiz yardım elini uzattı. Hatta vatandaşlarımızdan o kadar yoğun talep geldi ki arka arkaya yardım tırları gönderdik. Yine bugün de (29 Ocak 2020 Çarşamba) içerisinde kışlık yakacak ve battaniyeden oluşan bir tırı daha bölgeye sevk ettik. Bu vesileyle depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284