Karaman’ı Turist Gibi Gezdiler

Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanları Karaman şehir merkezinde bulunan tarihi ve kültürel yerleri gezdi.

Karaman’ı Turist Gibi Gezdiler

Rehber Arkeolog Ertan Yılmaz’ın anlatımıyla gezinin ilk aşaması olarak Karaman Kalesi belirlendi. Kale gezisinden sonra sırasıyla Hatuniye Medresesi, Karaman Müzesi, Aktekke Cami, Karaman Turizm Tanıtım Evi, Hacı Tartanzade Konağı, Çeşmeli Kilise, Hürrem Dayı Evi ve son olarak da Yunus Emre Evi gezildi.

Danışanların çoğu Karamanlı olmasına rağmen tarihi, kültürel yerlerin önemini ve bu kadar çoğunlukta olduğunu bilmediklerini ifade ettiler. Danışanlar daha önce hiç görmedikleri yerleri gezerken keyfini yaşayıp hoşça vakit geçirdiler. Düzenlenen bu tür etkinliklerin danışanların sosyalleşmesi ve topluma katılımının arttırılması açısından önemli olduğu vurgulandı.

TRSM’de görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik, Hemşire Özlem Koçak, Hemşire Havva Yağcı ve Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Neslihan Sevil Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören danışanların sosyal hayata adapte olmaları amacıyla pek çok kurs verilmekte olduğunu ve merkezde tedavi görenlerin kurslar sayesinde hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de hoşça vakit geçirdiklerini ifade ettiler.

Bununla birlikte Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin hafta içi her gün açık olduğu, hasta ve yakınlarını bilgilendirme eğitimlerinin devam ettiği, sabah sporu, günaydın toplantıları, ev ziyaretleri, mutfak terapisi, grup terapisi, resim, halı dokuma ve ahşap boyama kurslarının olduğu ve bu kurslardan; şizofreni, bipolar bozukluk, şizoafektif bozukluk gibi ruhsal hastalıkları bulunan vatandaşların ücretsiz istifade edebildiğini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284