Karaman’in 9 Aylik Yangin Bilânçosu: 108 Yangin

Karaman Belediyesine bagli Itfaiye Müdürlügü, bu yilin ilk 9 ayinda 108 yangin olayina müdahale ederken, bu yanginlar için 871 ton su kullandi.

Karaman’in 9 Aylik Yangin Bilânçosu: 108 Yangin

Itfaiye Müdürü Isa Kayhan, bu yilin ilk 9 aylik döneminde çikan yanginlarin geçen yila göre karsilastirildiginda ayni sayida oldugunu söyledi. Karaman’da bu zamana kadar 2 büyük yangin olayi yasadiklarini belirten Kayhan, bu yanginlardan birisinin odun pazarinda çikan yangin, digerinin ise bir hayvan çiftligine ait saman balyalarinin yanmasi oldugunu kaydetti. Ikametlerde çikan yanginlarin elektrik tesisati, çocuklarin atesle oyun oynamasi ve sigaradan kaynakli oldugunu dile getiren Kayhan, çati yanginlarinin ise izolasyon sirasinda meydana geldigini ifade etti. Itfaiye Müdürü Kayhan, 2012 yilinin ilk 9 ayinda 114 olaya müdahale ettiklerini, bunlardan 97’sinin ikamet, bahçe ve çati yangini 17’sinin ise araç yangini oldugunu, 2013 yilinin ilk 9 aylik dönemindeyse 113 olaya müdahale edildigini, bunlardan 102’sinin yine ev, bahçe, çati ve ahir yangini, 11’inin ise araç yangini oldugunu söyledi.
2.5 AYDA 600 OT YANGININA MÜDAHALE EDILDI
Itfaiye Müdürü Isa Kayhan, Karaman’da yaz dönemlerinde ot yangininin fazla olmasindan dert yandi. Itfaiye Müdürlügü olarak geçtigimiz 2.5 aylik dönem içerisinde itfaiye araçlarinin yaklasik 600 ot yanginina gittigini belirten Kayhan, "Bu ot yanginlarina bakildiginda sanki bir sey yokmus gibi görülüyor. Ancak isin asli öyle degil. Gidilen her ot yangini yakin mesafede olmuyor. Bazen 30 kilometre uzakliktaki bir ot yanginina bile itfaiye araci gidiyor. Biz maddi hasar olmadigi için bu ot yanginlarina tutanak tutmuyoruz. Ama bir hesap yaptigimizda 600 ot yangini için 300 ton su kullanmisiz. Buna birde araçlarin yakitini ekledik mi yaklasik 60 bin lira gibi bir masraf çikiyor. Tabi ki bu masraf hepimizin cebinden çikiyor. Bizim vatandaslarimizdan istedigimiz ot yanginlarina karsi daha duyarli olmalari ve yapilan uyarilara uymalaridir" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284