Karaman’ın Ankara’daki Gülen Yüzü Prof. Dr. Haşmet Bardakçı

Ziya Duru Sayın Haşmet Bardakçı Hocam ile tanışmamız 3 ay öncesine dayanmakta. Bir sağlık sorunu nedeniyle ulaştık kendilerine.

Karaman’ın Ankara’daki Gülen Yüzü Prof. Dr. Haşmet Bardakçı

Son derece mütevazı, saygılı, işinin ehli mükemmel bir insan. Hastasının sorunlarını derinlemesine irdeleyerek, sıcacık tavırlarıyla teşhis ve tedaviye yöneliyor.

Muayenehaneye girişte başlıyor yakın ilgi ve alaka. Hastamız şehir dışından geleceği için kendisiyle epey sohbet ettik. Karaman’da 1. İstasyonda Ağaların evinde doğduğunu, çocukluk yıllarının bu güzel şehirde geçtiğini ve unutulmayacak anılarının olduğunu heyecanlı bir anlatım tarzıyla ifade etti. Eğitimci bir aileden gelen Prof. Dr. Haşmet Bardakçı’nın babası Ermenek doğumlu, çok yönlü bir sanatçı olan (Resim, heykel, rölyef ve sanatsal fotoğraf) 1965-1970 yıllarında sanat tarihi öğretmenliği yapmış Konya Ermenekliler Derneği Kurucu Bşk. Halit Bardakçı, annesi ise gene Ermenek doğumlu öğretmen Naciye Bardakçı’dır. Onunda şiir çalışmaları vardır. Sosyal sorumluluk projelerine devam etmektedir. Böyle kültürlü bir aileden gelen Prof. Dr. Haşmet Bardakçı, Eskişehir Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Kalp Damar Cerrahisi ihtisasını İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji enstitüsü Florence  Nightıngale hastanesi ve Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesinde tamamladı. Uzmanlıktan sonra Sağlık bakanlığının Türkiye çapında yaptığı sınavda birinci olarak Devlet bursu ile A.B.D de (Colimbia Üniversitesi- Newyork) Prof. Dr. Mehmet Öz ile çalıştı. Daha sonra alanında Dünyanın en iyi isimleri ile çalışma fırsatı buldu.

2008 yılında doçent,2013 yılında Kalp Damar Cerrahisi dalında profesör oldu. Aralarında en son yayınlanan ve Dünya’da hastalıkların nasıl tedavi edileceğini belirleyen kılavuzlar (Guidelınes) da dâhil olmak üzere (Amerika ve Avrupa kılavuzları) Kalp ve damar Cerrahisinde yapılan yüzlerce bilimsel çalışma ve tıp kitaplarında referans gösterilen Yurtiçi ve Yurtdışı araştırmaları oldu. Binlerce başarılı ameliyata imza attı. Böylesine parlak özgeçmişe sahip Prof. Dr. Haşmet Bardakçı’ya bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu çalışmalarının devamını dilerim.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284