“Karaman’ın Deprem Bölgesi Derecesi 4’e Düştü”

01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında Karaman AFAD Müdürü Şerife Han basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“Karaman’ın Deprem Bölgesi Derecesi 4’e Düştü”

03 Mart 2021 Çarşamba günü saat 10’da Karaman Polisevinde gerçekleşen toplantıya yazılı ve görsel medya temsilcilerinin yanı sıra Karaman AFAD İl Müdürlüğü personeli katıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda konuşan AFAD İl Müdürü Şerife Han 2021 yılının ülkemiz genelinde AFET Seferberliği yılı ilan edildiğini söyledi.

 Müdür Han “Amacımız Daha Güçlü Daha Duyarlı Bir Toplum Oluşturmak”01-07 Mart tarihleri arasında kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında AFAD Farkındalığı oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen AFAD İl Müdürü Han daha önce 5. derece deprem kuşağında yer alan Karaman’ın 2021 yılı itibariyle 4. derece deprem kuşağı olduğunu söyledi. Müdür Han konuşmasında “AFET Seferberliği kapsamında oluşturulan 369 maddeyi hayata geçirerek toplumun her kesimini içine alacak şekilde insanlarımızı, deprem ve doğal afetler öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler husussunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Depremin ne zaman ve nerede olacağı öngörülmediğinden her an bir deprem olacakmış gibi gerekli önlemleri alarak çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Karaman’da 200 AFET Gönüllüsü, 22 Toplanma Yeri Var”

Çoğunluğu Vefa grubundaki kişilerden oluşan 200 AFET gönüllü sayısını 2021 yılında arttırmayı amaçladıklarını ifade eden AFAD İl Müdürü Han Karaman Belediyesi ile görüşerek 22 olan toplanma yerini yine 2021 yılında arttırmayı istediklerini söyledi. 800 kişinin yaşadığı bir mahalle için belirlenen 500 kişilik bir toplanma yerinin yetersiz olduğunu söyleyen Müdür Han AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtirken kişilerin eğitimlerinin pandemi nedeniyle online olarak verildiğini söyledi.  

“Kaya Düşmesinde Karaman Türkiye’de 2. Sıradaki İller Listesinde”

Geçtiğimiz günlerde Alanya’da yaşanan depremin Karaman’dan da hissedildiğini söyleyen Müdür Han konuşmasında “Alanya depremi Ermenek’te yer alan bir kayayı harekete geçirdi. AFAD ekipleri olarak gerekli müdahaleleri yaparak yaşanması muhtemel bir doğal afetin önüne geçtik. Son listeye göre Karaman ili artık kaya düşmesinde 2. sıradaki iller arasında yer alıyor. AFAD İl Müdürlüğü olarak bizler ilimizin yaşaması muhtemel bir doğal afet karşısında yapılması gerekenleri planlıyoruz. 2021 Ocak ayında Sayın Valimiz başkanlığında vali yardımcılarımız ve ilçe kaymakamlarımıza, şubat ayında ise mahalle ve köy muhtarlarımıza bu eğitimleri verdik. Geçtiğimiz hafta ise İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı devlet ve özel okullarımızdaki öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve okul aile birliklerine ulaşacak şekilde zoom üzerinden eğitimlerimize başlamış olduk. Bizler ne kadar çalışırsak çalışalım sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız var. Sizler sayesinde birçok vatandaşımıza ulaşacağımızı düşünüyoruz ve bu nedenle toplantımıza katılımınız için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284