Karaman’ın En Önemli Tarımsal Girdisi Arasında

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, İPARD programı kapsamında Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleri ile kurulan Erikçi Gıda Elma Depolama ve Paketleme Tesislerini ziyaret etti.

Karaman’ın En Önemli Tarımsal Girdisi Arasında

Organize Sanayi Bölgesinde Kurulu bulunan tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali H. Engin Sarıibrahim, ilimizin en önemli tarımsal girdisi olan elmanın depolama, boylama ve paketleme işlem süreçlerini bir süre yerinde takip ederek çalışmalar hakkında firma yetkilisi Ali Erikci’den bilgiler aldı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Özgür Öztürk ve Tarım ve Orman İl Müdürü Hatice Bulut’un da eşlik ettiği ziyaret ve incelemeler sırasında ilimizdeki elma üretimi ve ihracatına ilişkin bilgiler alan Vali Sarıibrahim, incelemelerinin ardından çalışanlarla bir süre sohbet ederek kolaylıklar diledi.

Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının geliştirilmesini desteklemeyi amaçlayan IPARD programı çerçevesinde kurulan tesislerde depolama ve boylama paketleme işlemi yapılan elmalar işlemlerinin ardından yurtiçine ve yurtdışına ihraç ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284