Karaman’in Sesi Gazetesi 40 Yasinda

14 Subat 1977’de yayin hayatina baslayan ve o tarihten bugüne kadar yayinlarina her ne olursa olsun hiç ara vermeden devam eden Karaman’in Sesi Gazetesi kurulusunun 40. yilini mütevazi bir yemek ile kutladi.

Karaman’in Sesi Gazetesi 40 Yasinda

KGRT tesislerinde gerçeklesen kutlama yemegine Vali Murat Koca ve esi Vildan Koca’da katilarak gazetenin mutluluguna ortak oldular.
Yemek öncesinde konusan gazete yazarlarindan Ali Ünlüer, “Karaman’in Sesi Gazetesinin 40. yas günü. O kadar güzel bir güne rastlamis ki bugün hepimizin sevgililer günü. Karaman’in Sesi’de bizim sevgilim oluyor. Günlerini kutluyorum. Her yil Yavuzaslan ailesi bu günü genis çapta kutlardik. Eglenceli, sazli sözlü olurdu. Fakat bu yil sehitlerimizin çoklugu nedeniyle aile arasinda yapmayi tercih etmisler. Çok da güzel oldu. Bu ailenin evladi Arif Kerem Yavuzaslan’in televizyona, radyoya çok büyük emegi var. Ulusal televizyonlar ayarinda bir sistem kurdu buraya ama ne yazik ki erken kaybettik. Kendisini bir kez daha sevgiyle ve rahmetle aniyoruz” dedi.
Karaman’in Sesi Gazetesinin kurucusu Medeni Yavuzaslan’da, “Iki üç gündür düsünüyorum. Ne diyeyim demeyim diye. Ama bana diyecek bir sey kalmadi. Bu yemegin sicak bir ortamda geçmesini kizim Senem sagladi. Degilse bu ortami ben biraz daha genisletirdim. Insanlari küstürmemek adina insanlari çok seviyorum onlarda beni çok seviyor. Bu yil aile ortaminda yaptigimiz yemegimize katildiginiz ve ortak oldugunuz için gazetemize sevgisinin paylastikça çogaldigini bildigimiz sayin Valimize ve degerli konuklarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.
KGRT Yönetim Kurulu Baskani Senem Yavuzaslan Memis’de, “1993 yilinda ilk mikrofonu elime aldigimda bana çocuk muamelesi yapmislar ve bana mikrofonu vermek istememislerdi. Baska sektörlerde de is deneyimim oldu ama bizimde elemana ihtiyacimiz oldugu için babamla çalisma yoluna gittim. Zaman zaman çocuguma, yigenime söylüyorum. Bizden sonra sizler bu isi götüreceksiniz diye. Bu yil kutlamamiz aile arasinda olsun istedik” dedi.
Vali Murat Koca, “Güzel bir aile ortami. Ben öncelikle Medeni hocamin tüm aile fertlerine bizleri buraya davet ettikleri için tesekkür ediyorum. Gerçekten Karaman’da basin camiasinda Medeni hocamiz ilk akla gelen insan. Hiçbir zaman basin ahlak etniklerinin disina çikmayan, isini sevgiyle askla yapan bir insan. Ben kendisine ve tüm mesai arkadaslarina hep seviyeyi koruduklari için tesekkür ediyorum. Basin görevini yapmali ama bunu yaparken de seviyeyi düsürmemeli. Elindeki silahi baska amaçla kullanmamasi lazim. Bunun kötü örnekleri maalesef var. Ama söyledigim gibi Medeni hocam bu isi olmasan gerektigi sekilde yapiyor. Karaman’imizin iki gazetesi, ayni zamanda tek televizyonu bu aile tarafindan yönetilmekte. Karaman’in gözü, kulagi, sesi olmakta. Ben bütün çalisanlarina, aile fertlerine tekrar tesekkür ediyorum. Iyi ki varsiniz diyorum” diye konustu.
Yemek 40. yil pastasinin kesilmesi ve sohbet ortaminda sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284