Karaman’in Seyyahlari Gençleri Mutlu Ediyor

23–24 Subat tarihleri itibari ile baslayan Karaman Bizim Iller Seyyah Programi Karaman’in ilçelerinden gelen gençlere sporla bütünlesen bir gezi paketi programi sundu.

Karaman’in Seyyahlari Gençleri Mutlu Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanliginin gençlerin yasadiklari sehirleri günübirlik ücretsiz gezilerle tanimayabilme ve gezerek ögrenebilmeleri için baslatmis oldugu Seyyah Bizim Iller Projesi’nde Karaman, bu projeye öncelikle çevre köy ve ilçelerde yasayan merkezdeki tarihi ve kültürel yerleri bilmeyen ve bu degerlerden bihaber olan gençleri dâhil ederek basladi.
Seyyah Karaman Programi, Ayranci ilçesinden gelen ögrencilerle ertesi günü ise Kâzimkarabekir ilçesinden gelen liseli gençlerle hafta sonunu tamamladi.
Gezi, Karaman Gençlik Merkezi Liderleri Nurcan Akkurt ve Hüseyin Özcan’in liderliginde gerçeklesti. Geziye öncelikli olarak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ndeki tesisleri tanima, gençlik merkezi ve kurslari hakkinda bilgi edinme, sporla bire bir iç içe olma, gençlerin yeteneklerini, ilgi alanlarini kesfetmeye yönelik olarak devam etti. Tenis, Okçuluk, Gitar, Baglama, Keman, Ebru gibi kurslari yakindan gören gençlerin mutlulugu yüzlerinden okunuyordu.
Gezi programina dâhil edilen tarihi ve kültürel yerlerden Karaman Kalesi, Tartan Zade Konagi, Karaman Müzesi, Eski Kilise, Aktekke Camii ve Yunus Emre Camisi idi.
Gezide gençlere, Seyyah Bizim Iller Projesi ve Karaman’in tarihi ve kültürel degerleri hakkinda kisa bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Kasim Aydogdu, Gençlik ve Spor Bakanliginin yaptigi projeleri ilimizde uygulayarak daha fazla gence ulasacagini, ellerinden gelen her türlü hizmeti gençlerin yararlanabilecegi sekilde onlarin imkânina sunulabilecegini anlatti.
Yapilan eglenceli geziden memnun ayrilan gençler, Karaman Gençlik Merkezi’nin yapacagi her türlü etkinligin siki takipçileri olacaklarini belirterek evlerine mutlu döndüler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284