Karaman’ın Su Sıkıntısı Çözülüyor

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bir süredir İbrala Barajı İçme Suyu Projesi’nde meydana gelen aksaklığın giderildiğini belirterek, yaklaşık 6 ay sonra Karaman’ın içme suyu ihtiyacının Yeşildere Barajı’ndan karşılanacağını söyledi.

Karaman’ın Su Sıkıntısı Çözülüyor
Karaman Belediyesi ve Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen ve Karaman’ın su ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek olan İbrala Barajı İçme Suyu Projesi yeniden start aldı. Müteahhit firmanın iflası nedeniyle bir süredir çalışmaların durduğu proje, tekrar ihale edilerek 26 Ağustos 2016 Cuma itibariyle protokolü imzalandı. Firmanın hemen çalışmalara kaldığı yerden başlayıp 6 ay gibi bir sürede Yeşildere barajından su verilmeye başlanacağı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Bilindiği üzere Karamanımız için hayati önem arz eden İbrala Barajı İçme Suyu projesi, müteahhit firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle bir süredir durmuştu. Yakından takip ettiğimiz bu konu nihayet çözüme kavuştu ve yeniden ihale edilerek bugün protokolü imzalandı. Son zamanlarda kuraklıktan dolayı yaşadığımız su sıkıntılarını büyük oranda çözecek olan bu dev projenin şu ana kadar Terfi Merkezinin yüzde 95’lik kısmı, Arıtma Tesisinin de yüzde 65’lik kısmı tamamlandı. Çalışmalar hemen önümüzdeki günlerde başlayacak. Yaklaşık 6 ay sonra Karaman’daki bütün musluklardan daha kaliteli ve sağlıklı içme suyu akacak. İnşallah şehrimiz bundan sonra uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyecek, vatandaşlarımız tatlı su içecek ve belediyemizin kuyulardan elde ettiği suyun maliyetini de çok büyük oranda düşürecek. Tüm hemşerilerime ve Karaman’a hayırlı olsun” dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284