Karamanli Ailenin Mezuniyet Sevinci

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdag Fen Fakültesinin mezuniyet törenine esi, oglu, annesi ve babasiyla katilan Biyoloji bölümü ögrencisi Yusuf Serin 38 yasinda fakülteden mezun oldu.

Karamanli Ailenin Mezuniyet Sevinci

Daha önce farkli bir üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan ve Karaman Halk Sagligi Laboratuvarinda memur olarak çalisan Yusuf Serin, isine uygun bir bölüm oldugu ve hem memleketinde çalisip hem derslere girebildigi için Kamil Özdag Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde ögrenimine devam ettigini ifade etti. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin Karaman’a deger kattigini kaydeden Serin, “Üniversitemiz çok önemli bir görevi yerine getirmektedir ve halkimiza egitim-ögretim alaninda oldugu gibi üniversite kültürü anlaminda da hizmet etmektedir.” seklinde konustu.
Ikinci kez mezuniyet heyecani yasayan Yusuf Serin’i törende 65 yasindaki annesi Zeynep, babasi Musa ve esi Songül ile minik oglu Ismail Eren yalniz birakmadi. Anne Zeynep Serin, Karaman’in Çimenkuyu köyünde yasadiklarini ve hayvancilikla ugrastiklarini belirterek “Sekiz çocugum var, ikisi kiz, altisi oglan. Tüm çocuklarimi okuttum, hepsinin mezuniyetlerine katildim.” seklinde konustu. Çocuklarinin ikisinin tarim ve hayvancilikla ugrasirken üçünün ögretmen, ikisinin mühendis ve birinin memur oldugunu söyleyen Zeynep Serin, “Ben inek sagar, mala bakarim. Ama herkesin üniversite okumasini isterim.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284