Karamanlı Avcı Seydişehir’de Birinci Oldu

(AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Avcılık ve Atıcılık derneği organizasyonuyla kalkınma şöleni etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen trap ve tek kurşun atış yarışmaları sonuçlandı.

Karamanlı Avcı Seydişehir’de Birinci Oldu

Trap atışlarına, Antalya, Karaman, Konya, Burdur, Seydişehir, Manavgat, Serik, İzmir Bucak’tan 300 sporcu katıldı.

Müsabakalar büyükler, gençler ve bayanlar olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Trap Atış Müsabakalarının sonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Büyükler trap atışında Serik’ten Mehmet Kuş birinci, Seydişehir’de Gökhan Güner ikinci, Serik’ten Ercan Kaya üçüncü oldu.

Gençler de tek kurşun atışlarında, Karaman’dan Ahmet Kaya birinci ve Hasan Şimşek ikinci, Seydişehir’den Mahmut Koyuncu üçüncü oldu.

Tavşan atışlarında Seydişehir’den Alper Sarı birinci, Manavgat’tan Nida Uğur ikinci Seydişehir’den İbrahim Çoban üçüncü, bayanlarda ise Serra Suluçay birinci oldu.

Kupaları Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Avcılık ve Atıcılık Dernek Başkanı Soner Güler, ve sivil toplum kuruluş temsilcileri verdi.

- Seydişehir'de çilek üretimi

Seydişehir çileğinin kalitesinin üreticilere verilen eğitim ve iş gezileriyle artırıldığı bildirildi.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Mesudiye Mahallesinde yaptığı açıklamada çilek yetiştiricilerini en iyi şekilde bilgilendirerek, yerli ürünlerin dünya pazarlarında yer almasını sağlayacaklarını söyledi.

Çiftçileri her alanda desteklediklerini kaydeden Korkmaz, şunları kaydetti:

" İlçemizde 20 yıldır bilinçli üretim ve kaliteli ürün yetiştiriciliği için çiftçilerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yıl çilek üretimiyle ilgili üreticilerimize eğitim ve iş gezisi düzenliyoruz. Bu yıllarda bunun meyvelerini alıyoruz. Üretilen çileklerimiz tüccarlar vasıtasıyla dünya pazarlarına açılıyor. Üreticilerimize bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Şehrimizde yetişen çilek ve benzeri tüm meyveleri dünya pazarlarında görebilmeyi arzuluyoruz. Çiftçimiz kazansın, şehrimiz kazansın, ülkemiz kazansın göç olmasın istiyoruz."

- Seydişehir'de belediye çalışmaları

Seydişehir Belediyesi, Taraşçı Mahallesinde sıcak asfalt çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gazetecilere yaptığı açıklamada  şehir merkezindeki kaliteli sıcak asfalt seriminin aynısını kırsal mahallelere de yapıldığını ifade etti.

Projeleri bir bir hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Tutal, " Amacımız vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak. Vatandaşlarımızı yazın tozdan kışın çamurdan kurtarmak için çalışıyoruz. Birçok mahallerimizin cadde ve sokaklarında asfalt çalışması yaptık. Bugünde Taraşçı Mahallemizde ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. 15 bin metrekare asfalt serimi yapıyoruz. Muhtarlarımızın taleplerini geri çevirmeden değerlendiriyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284