Karamanlı Gençler Mersin’i Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz” projesi kapsamında gençlik merkezi üyesi 160 genç Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme imkanı buldu.

Karamanlı Gençler Mersin’i Gezdi

Karaman’da gençlik merkezi koordinesinde devam eden "Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz" projesi Karamanlı yüzlerce genci farklı şehirlerin tarihi ve kültürel dokularıyla buluşturmaya devam ediyor. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen gezilerden yararlanmak isteyen gençlerin gençlik merkezi üyesi olmaları ve gezi programlarına başvuru yapmaları yeterli oluyor. Gençlik merkezi bünyesinde her hafta farklı şehirlerin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulan gençlik merkezi üyelerinin bu haftaki durağı Mersin oldu. Erkek ve kız üyelerinin farklı günlerde yer aldığı gezi programında toplam 160 gençlik merkezi üyesi genç Mersin’i gezme fırsatı buldu. İlginin yoğun olduğu gezi programında gençler Cennet-Cehennem Mağaraları, Astım Mağarası, Kız Kalesi, Silifke Kalesi ve Kanlıdivane Antik Kent gibi Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buldular. Gezi sırasında bol bol fotoğraf çektirip Mersin’i gezen gençler böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Gençlik ve Spor Bakanlığına da teşekkür ettiler.

Gezi ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, "Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen proje ile gençlerimizin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmalarını ve gençlerimiz arasında diyaloğun arttırılmasını amaçlıyoruz. Bu etkinlikler ile gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, bu sayede hayatın, okulun ve sınavların koşuşturması içinde yaşadıkları stresi, en aza indirme şansını yakalamış oluyorlar" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284