Karamanli Gençler Neyzen Olma Yolunda

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi ile Il Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezleri is birligi ile Müzik Kulübü faaliyetleri arasinda yer alan Ney egitimleri gençlerden yogun ilgi görüyor.

Karamanli Gençler Neyzen Olma Yolunda

Klasik Türk Musikisi’nde önemli bir yeri olan Ney’i üflemek ve felsefesini anlamak isteyen Karamanli gençler Karaman Gençlik Merkezi’nin Müzik Kulübü bünyesinde egitim verdigi Ney kurslarina gidiyor. Ney’in ruhunu anlamak isteyen gençler Ney Egitmeni Hakki Küçüksen esliginde ney üflemeyi ögreniyorlar. Müzik Kulübü adi altinda 6 ay boyunca devam edecek egitimler 55 kursiyerin katilimiyla hafta içi her gün Gençlik Merkezi ve Kredi Yurtlar Kurumunda düzenleniyor.
Egitimlerin eglenceli bir sekilde devam ettigini belirten Küçüksen;” Gençlik Merkezi Müzik Kulübü adi altinda verdigimiz ney egitimlerinde amacimiz, Karaman’da egitim gören üniversite ögrencilerine ve Karamanli gençlere müzigi sevdirmek. Türk müziginin temel sazlarindan olan neyi tanitip gençlerin bu enstrüman hakkinda bilgi sahibi olmalarini saglamak ve bu enstrümani gençlere sevdirmek. Belki de her seyden en önemlisi gençleri Gençlik Merkezleri sayesinde kötü aliskanliklardan uzak tutmak” diye konustu.
“Ney Sesi Bize Huzur Veriyor”
Ney sesinin kendilerine huzur verdigini belirten kursiyerler ise;” Konya ve bu bölgeleri kapsayan yerlerde tasavvuf ehli evliyalar yetismis. Bunlarin arasinda Yunus Emre ve Mevlana bizler için çok önemli. Onlarin ruhu dinlendiren sözleri ve yasam hikayeleri bizleri derinden etkiledi ve ney çalmak istiyoruz. Çünkü, ney sesi bize huzur veriyor" dediler.
“Gençlik Kulüpleri Dolu Dolu Geliyor”
Karaman Gençlik Merkezi Gençlik Kulüplerin bu yil dolu dolu geçecegini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Sabettin Gezen;” Karamanli gençlerimizin bos zamanlarini baska yerlerde zararli aliskanliklar edinerek degil, bizim bünyemizde gençlik merkezlerimizde geçirmelerini istiyoruz. Bu amaç dogrultusunda gençlik kulüplerimiz adi altinda açilacak kurslarimizin tanitimlarina okul okul devam ediyoruz.” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284