Karamanli Gençlerden Sehirler Ve Kültürler Projesine Yogun Ilgi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin hayata geçirmis oldugu “Sehirler ve Kültürler” projesi Karamanli gençlerden büyük ilgi görüyor.

 Karamanli Gençlerden Sehirler Ve Kültürler Projesine Yogun Ilgi

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin gençlerin hareketliligine yönelik, kisisel ve sosyal gelisimine katkida bulunmak, dogal tarihi ve kültürel güzellikleri yerinde görerek ülkelerini daha çok sevmelerine katki saglamak amaciyla hayata geçirdigi “Sehirler ve Kültürler” projesi Karamanli gençlerden büyük ilgi görüyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi,” Sehirler ve Kültürler” gezi programi kapsaminda Konya, Beysehir, Silifke, Nevsehir ve Karaman Merkeze yapilan gezilere toplam 800 ögrenci katildi. 14 ile 24 yas araligindaki gençlerin konaklamadan seyahatine kadar ücretsiz olarak faydalandigi gezi programi kapsaminda gezilen tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini görme firsati yakaliyor.” Sehirler ve Kültürler” projesi ile gençlerin arasinda hosgörü ve diyalogun arttirilmasi, gençlerin farkli cografi bölgelerde yasayan akranlariyla tanismalari, kaynasmalari ve kültürel alisveriste bulunmalari amaçlanirken gezi ve etkinlik programlari günü birlik olarak yapiliyor.
Proje hakkinda bilgi veren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, “Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan hazirlanan ve 81 ilde uygulamaya baslayan “Sehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsaminda Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü olarak 800 gencimizi günü birlik gezilerle yakin mesafedeki illerimizdeki tarihi yerlerini gezme imkani buluyorlar. Konya, Beysehir, Silifke, Nevsehir gibi tarih yerleri görme firsati buluyorlar. Projenin amaci gençlerin kaynasmalari ve kültürel degerlerini ögrenmelerini saglamak. Gençler arasinda diyalogun arttirilmasi ve düzenlenen gezi programlari sayesinde ülkemizin dogal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katki saglanmasi amaciyla bu proje hayata geçirildi.
Gerçeklestirilen ve gerçeklestirilecek olan bütün projeleri gençlere en iyi sekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarini saglamak oldugunu belirten Kisacik, 16 Haziran’a kadar devam eden bu proje için kayitlar hala devam etmektedir. Projede yer almak isteyen gençler Gençlik Merkezimize ugrayarak ya da //sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden kayit yaptirabilirler” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284