Karamanli Hanimlar Yogayla Bulustu

Hindistan kaynakli fiziksel ve zihinsel disiplinleri tarif etmek için kullanilan bir kelime olan Yoga kisinin ruhsal ve bedensel huzura ermesine yardimci olan çesitli durus ve hareketleri içeren bir spor dali olarak da ülkemizde yaygin olarak kullaniliyor.

Karamanli Hanimlar Yogayla Bulustu

Yoga sporunu ilimizle tanistirip gelistirmek amaciyla ilimizin sayilan sevilen ailelerinin basinda yer alan Duru Bulgur sahibi Ihsan Duru’nun oglu Ziya Duru’nun esi Yesim Duru tarafindan hafta sonunda Karamanli hanimlara Kemal Kaynas Stadyumunda Yoga dersleri verildi.
Yoga egitmeni Yesim Duru, “Yoga zihin ve ruhun uyumunu yakalamayi amaçlayan tam spor olarak degil de bir sanat dali diyebiliriz. Bütün vücut sistemlerinin çalismasina yardimci oluyor. Bedenin sagligini kazanmasina çok faydasi olan ve özellikle nefes odakli bir egzersiz. Hep nefesimize odaklaniyoruz tüm ders boyunca. Basta 35 dakikalik meditasyonumuz oluyor. Sonrasinda nefes çalismalarimiz ve sonra asana dedigimiz pozlarla devam ediyoruz. Tüm kaslari çalistiriyor, esnetiyor, uzatiyor. Bu sporun Karaman’da gelisip çogalmasi için çalismalarimizi yogun bir sekilde götürmekteyiz. Bugün burada açik havada yapiyoruz ama normalde Ahiosman mahallesinde yani Karamangaz’in eski hizmet verdigi yerde bulunan spor salonunda devam ediyoruz derslerimize. Yogadaki amaç zayiflamak degil ama ona da yardimci olan bir egzersiz spor dalidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284