Karamanlı Hatice Kara, Almanya’da İlk Kadın Belediye Başkanı Olarak Tarihe Geçti

Karamanlı Hatice Kara Baltık Denizi kıyısındaki Timmendorfer Strand Belediyesine Başkan seçilen il Türk kadın oldu.

Karamanlı Hatice Kara, Almanya’da İlk Kadın Belediye Başkanı Olarak Tarihe Geçti

Almanya’nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Timmendorfer Strand Belediyesi seçime gitti. Seçim sonuçlarına göre yüzde 61.7 oyla Almanya tarihinde Belediye Başkanı seçilen Hatice Kara ilk Türk kadın olarak tarihe geçti. Almanya’nın Antalyası olarak bilinen turistik şehir Timmendorfer Strand’da yapılan yerel seçimlerde Hatice Kara rakiplerini halkın yüzde 61.7 sinin desteğini alarak sandığa gömdü.

Timmendorfer Strand şehrinin ilk Müslüman Belediye Başkanı da olan genç siyasetçi Hatice Kara: “ Tarihte Almanya’nın ilk Türk Belediye Başkanı olmak benim için onur verici oldu. Bana oy veren herkese teşekkür ediyorum. Bana oy veren veya vermeyen herkesin belediye başkanıyım.  1 Temmuzda görevime  başlayacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Timmendorfer Strand Belediyesi artık bana emanet” ifadelerini kullandı.

Hatice Kara Kimdir?

1979 yılında Karaman’da doğan Hatice Kara, 1 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya gelerek Rendsburg’a yerleşti. İlk, orta ve Lise eğitimini Rendsburg’da yaptı. 2004 de Kiel Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Avukatlık ve tercümanlık yapmaya başladı. 2010da iş hukuku alanında uzman oldu. 1999 yılında Alman vatandaşlığına geçen Kara, 12 yıldır üyesi olduğu SPD’den belediye başkanlığını kazandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2021, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284