Karamanli Küçük Mucitler Destek Bekliyor

TRT Çocuk kanali tarafindan düzenlenen “Binbir Cin Fikir” proje yarismasina Karaman’dan katilan ve finale kalan Vali Ali Akan Ilkokulu ögrencisi Arzu Duranel ile Alparslan Ortaokulu ögrencisi Cansu Altunalan’in projeleri TRT Çocuk Kanalinda yayinlandiktan sonra www.binbircinfikir.comsitesinden izleyerek facebook ve tweet sosyal paylasim sitelerinden verilecek oylarla belirlenecek.

Karamanli Küçük Mucitler Destek Bekliyor

Türkiye genelinde yapilan, TÜBITAK ve çesitli üniversitelerin ögretim görevlilerinden olusturulan jüri tarafindan seçilen ve 34 proje arasina giren Cansu Altunalan’in yaptigi “Sinyal Verici Deprem Çantasi “ile Arzu Duranel’in yaptigi “Fonksiyonel Kitap Okuma Koltugu” binlerce proje arasindan seçilerek finale kaldi.
Ülkemizin cin fikirli ögrencilere ihtiyaci oldugunu belirten Il Müdürü Sultanoglu:
“Türkiye genelinde binlerce proje arasindan ögrencilerimizin projelerinin TRT tarafindan tanitiminin yapilmasi büyük bir basaridir. Sizler gibi cin fikirli ögrenciler sayesinde bakis açimiz genisleyecek, farkli alanlarda eserler ortaya koyulacak. Sizleri bu örnek çalismalarinizdan dolayi tebrik ediyor, proje çalismalari sirasinda ögrencilerimize destek olan okul idarecilerimize, ögretmenlerimize ve velilerimize tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.
28 Haziran Cuma günü Arzu Duranel’in icadi Fonksiyonel Kitap Okuma Koltugu TRT Çocuk Kanalinda yayinlanarak izleyicinin oyuna sunulurken, 2 Temmuz Sali günü de TRT Çocuk kanalinda saat 21.10’da Cansu’ya destek olmak Için tüm Karaman Halkini duyarli olmaya davet edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284