Karamanli Mühendislere Mükemmel Yeni Icatlar Ödülü

Karamanli kardesler Hasan ve Ahmet Atil, Almanya’da katildiklari Münih Zanaat Fuarinda gelistirdikleri makine parçasiyla Federal Teknoloji ve Ekonomi Bakanligi tarafindan Mükemmel Yeni Icatlar Ödülünü kazandilar.

Karamanli Mühendislere Mükemmel Yeni Icatlar Ödülü
Ilimizin taninmis simalarindan Hasan Atil’in yigenleri, Ahmet Atil’in ogullarinin aldigi bu ödül aile bireylerini ve taniyanlarini gururlandirdi.
Zaman Gazetesi genç mühendislerinin basarisini su sekilde haber yapti.
TÜRK MÜHENDISLERE RÖSLER’DEN ÖDÜL
AMAF Engieneering firmalariyla Münih 2013 Zanaat Fuari’na katilan Hasan ve Ahmet Atil kardesler, yeni gelistirdikleri bir makine parçasiyla Federal Teknoloji ve Ekonomi Bakanligi’nin zanaat alaninda verdigi ‘Mükemmel Yeni Icatlar Ödülü’nü kazandi. Bakan Phlipp Rösler imzali ve bes bin Euro ödüllü basari belgesi, pazar günü düzenlenen bir törenle ikiz kardeslere teslim edildi.
Konu hakkinda Zaman’a konusan makine mühendisi Hasan Atil, torna için gelistirdikleri mengene ile tornada islenecek ürünü makinenin otomatik olarak kendisinin tuttugunu ifade etti. Fuara katilan çok sayida firmadan ilk ona girerek ödül aldiklari için mutlu olduklarini anlatan 31 yasindaki Atil, fuara katilmalarina vesile olan herkese tesekkür etti. Fuara katilanlarin yeni bulduklari bu parçaya çok sasirdiklarini anlatan mühendis, 1998 yilindan beri babasi ve kardesi ile birlikte Wildpoldsried kasabasinda atölye islettiklerini söyledi. Öte yandan federal bakanlik yedi firmaya daha ödül verirken, Bavyera Ekonomi Bakanligi da 21 firmayi ödüllendirdi. Almanya’nin en büyük zanaat fuari olan Münih Zanaat Fuari, 1949 yilindan beri her yil düzenleniyor ve yüzlerce firma katilip son teknoloji ürünlerini görücüye çikariyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284