Karamanli Olmayan Bir Konugun Gözüyle Karaman

Içinde yasayan insanlar için sehirlerin eksikleri, pek fark edilmeyebilir ancak disardan gelen konuklarin gözüne çarpan detaylar kimi zaman bizim göremediklerimizi yansitiyor.

Karamanli Olmayan Bir Konugun Gözüyle Karaman
Aslen Trabzonlu olan ve Ankara’da yasayan ancak isleri nedeniyle sik sik Karaman’a gelen Hursit Ziya Baltaci’da, ilimizde gördügü bir durumu gazetemize gelerek dile getirdi.
Baltaci, “Ben Karamanli degilim ama Karaman’i ve Karamanliyi çok seviyorum. Türkiye’nin baskenti, sanayisi ve tarimiyla ünlü bu güzel ilimize islerim nedeniyle sik sik geliyorum. Ancak bu gelisimde gördügüm manzara beni çok üzdü. Geçtigimiz aksam Aktekke Camisinde kildigim teravih namazindan sonra Ismetpasa Caddesinden otelime dönerken insanlarin ellerinde bulunan nohut ve çekirdek kabuklarini yerlere atmalari neticesinde kaldirimlarin, parkelerin çekirdek yiginlariyla kaplanmasina çok üzüldüm. Çok güzel bir cadde, yogun bir insan kalabaligi, keyifle yapilan bir yürüyüse çekirdek kabuklarindan olusan çöp yiginlari hiç yakismiyor. Ben bu konuda hem Karamanlilardan hemde yetkililerden biraz daha hassasiyet bekliyorum. Çünkü yasanan çevre kirliligi disaridan gelen insanlar için hos bir durum degil. Nohut, çekirdek tabiî ki yesinler ama kabuklarini yere atmak yerine yanlarinda tasiyacaklari posetlere koysunlar ki bu kötü görüntü kirliligi de ortadan kalkmis olur. Umuyorum ki bu çagrima Karamanlilar ve Belediye yetkilileri kulak verir ve bir sonraki gelisimde tertemiz bir Ismet Pasa Caddesi ve Aktekke Meydaninda sizlerle birlikte yürürüz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284