Karamanli Yunus Emre Vatandasa Anlatilacak

Yunus Emre’nin Karaman’da yasadigini ve Karamanli oldugunu insanlara anlatmak amaciyla ilimizin taninmis simalarindan Kemal Bayat Valilik, Belediye ve Yesildere Belediyesine bir dilekçe sundu.

Karamanli Yunus Emre Vatandasa Anlatilacak
Bu dilekçeyi degerlendiren Valilik, Belediye ve Yesildere Belediyesi tarafindan saglanan mutabakat sonunda ilimizde bulunan Yunus Emre Camisi ile Yesildere beldesindeki Ismail Haci Tekkesi ziyarete açildi.
Konuyla ilgili olarak kendisinden bilgi aldigimiz Kemal Bayat, “Yunus Emre’nin Karamanli oldugunu tüm halka anlatmak amaciyla 13 Ocak Cuma günü 09.00-16.00 saatlerinde Yunus Emre Cami ve Ismail Haci Tekkesi’nin tarihi ve kültürel yönü konusunda Selçuk Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Dülgerler ile Il Müftülügü’nden görevlendirilen din görevlileri tarafindan bilgiler verilecek. Yesildere kasabasi hudutlari içerisinde bulunan ve Yunus Emre’nin dedesi Ismail Haci’nin mezarinin bulundugu tekkeye Karaman ve Yesildere Belediyeleri tarafindan 09.00’dan 16.00’ya kadar ücretsiz otobüsler kaldirilacak. Yunus Emre kimdir, nerden nereye gitmistir. Mezari nerededir gibi konularda vatandasin bilinçlenmesi gerekiyor. Çünkü tarihimizi, kültürümüzü bize sorduklarinda bilgi sahibi olalim ki insanlari da bilgilendirelim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284