Karamanlı Yunus Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına Yoğun Katılım

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın (KAREV) düzenlediği Karamanlı Yunus Türk Sanat Müziği beste yarışmasına 70 bestekar 182 eserle katıldı.

Karamanlı Yunus Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına Yoğun Katılım

KAREV Başkanı Veli Bozkır açıklamasında, “Türk Dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. Yılı hasebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın 29 Ocak 2021 tarih ve 2021/1 sayılı genelgesiyle, Yunus Emre’nin hem dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de, ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının “BİZİM YUNUS” olarak anılması, Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla “DÜNYA DİLİ TÜRKÇE” adıyla yurt genelinde ve yurt dışında bir kampanyanın tertiplenmesine karar verilmişti.

"Yunus Emre'yi genç nesillere tanıtmak, şiirlerini müzik yoluyla geniş kesimlerle buluşturmak", “Şair ve söz yazarlarının Yunus Emre ile ilgili yazdıkları/yazacakları şiirlerin bestelenmesini sağlamak”, Türk Müziği Repertuvarını geliştirmek, bestecileri nitelikli, yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV) tarafından “KARAMANLI YUNUS TÜRK SANAT MÜZİĞİ BESTE YARIŞMASI-2021” adıyla bir yarışma düzenlenmişti.

Uluslararası düzeyde organize edilen beste yarışmasına 70 bestekar 182 eserle katılım sağlamıştır.

TRT'nin büyük usta sanatçılarından oluşan eleme jürimiz Ali Şenozan, Kadri Şarman, Özgen Gürbüz, Hilal Çelebi ve Şentürk Deveci tarafından bir haftalık teknik incelemenin ardında bugün TRT UD sanatçısı Sedat Oytun'unda iştirakiyle vakfımızda bir araya gelindi.

Jüri üyeleri besteleri çalıp okuyarak ikinci tur değerlendirme çalışmasına başladı. Yunus EMRE ve Karamanımıza yakışır güzellikte ve güvenle yarışmanın sonuçlanması için çalışıyoruz.

Mehmet Bey özel ödülü alacak eserin güftekar ve bestekarları heyet huzurunda açılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Final yarışmasının tarihi yeri ve zamanı KAREV vakfımız tarafından duyurulacaktır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284