Karamanlilar Için Aile Çok Önemli

Türkiye Istatistik Kurumu’nun (TÜIK), 2013 yilinda ilk defa il düzeyinde yaptigi‚ Yasam Memnuniyeti Arastirmasi‘ sonuçlarina göre çöp toplama hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek oldugu il Eskisehir oldu

Karamanlilar Için Aile Çok Önemli

Bursa Bölge Müdürlügü’nden edinilen bilgiye göre; arastirma kapsaminda, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukari yastaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüsme yapildi. Genel kamu hizmetleri altinda yer alan belediye hizmetleri sonuçlari, il sinirlari içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsadi.
EN MUTLU IL SINOP
Mutlu oldugunu beyan eden bireylerin orani 2013 yilinda yüzde 59 olarak tahmin edildi. Mutlu oldugunu beyan eden bireylerin oraninin en yüksek oldugu il, yüzde 77,7 ile Sinop, en düsük oldugu il ise yüzde 42 ile Tunceli oldu. Eskisehir’ de mutlu oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 62,7 olup bu oran ile Eskisehir Türkiye siralamasinda en mutlu 33’ncü il oldu. Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu oldugu görüldü. Türkiye genelinde evli bireylerin yüzde 61,3’ü ve evli olmayanlarin yüzde 53,6’si mutlu oldugunu beyan etti. Eskisehir’ de evli bireylerin yüzde 67,1 ve evli olmayanlarin yüzde 54,0 mutlu oldugunu anlatti.
KENDILERINI EN ÇOK AILELERININ MUTLU ETTIGINI BELIRTENLERIN BULUNDUGU IL KARAMAN
Türkiye genelinde kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettigini ifade edenlerin orani yüzde 73 oldu. . Bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 83,6 ile Karaman, en düsük oldugu il yüzde 59,7 ile Mus oldu. Eskisehir genelinde kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettigini ifade edenlerin orani yüzde 74,0 olup bu oran ile Eskisehir Türkiye siralamasinda 38’nci sirada yer aldi. Eskisehir’de kendilerini en çok saglikli olmanin mutlu ettigini ifade edenlerin orani yüzde 69,2 oldu.
KENDI GELECEKLERINDEN EN UMUTLU IL BALIKESIR
Türkiye genelinde bireylerin yüzde 77’si kendi geleceklerinden umutlu oldugunu beyan etti. Kendi geleceklerinden umutlu oldugunu beyan eden bireylerin oraninin en yüksek oldugu ilk 3 il yüzde 86 ile Balikesir, yüzde 85,8 ile Isparta ve yüzde 85,5 ile Bolu oldu. Bu oranin en düsük oldugu il ise, yüzde 64 ile Diyarbakir, yüzde 67,2 ile Tunceli ve yüzde 69,6 ile Düzce oldu. Eskisehir genelinde bireylerin yüzde 72,5’i kendi geleceklerinden umutlu oldugunu beyan etti. Bu oran ile Eskisehir Türkiye siralamasinda 68. sirada yer aldi.
SAGLIK HIZMETLILERINDEN EN YÜKSEK MEMNUNIYETIN OLDUGU IL ISPARTA
Türkiye genelinde saglik hizmetlerinden memnuniyet orani yüzde 74,7 olup bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 89,1 ile Isparta, en düsük oldugu il yüzde 54,6 ile Hakkâri oldu. Eskisehir genelinde saglik hizmetlerinden memnuniyet orani yüzde 75,5 ile siralamada 76. sirada yer aldi.
ASAYIS HIZMETLILERINDEN EN YÜKSEK MEMNUNIYETIN OLDUGU IL ARTVIN
Türkiye genelinde asayis hizmetlerinden memnuniyet orani yüzde 79,4 oldu. Asayis hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek oldugu il yüzde 94,9 ile Artvin, en düsük oldugu il ise yüzde 58,9 ile Sirnak oldu. Eskisehir genelinde asayis hizmetlerinden memnuniyet orani yüzde 77,2 ile oldu.
ULASTIRMA VE EGITIM HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL AFYONKARAHISAR
Türkiye genelinde ulastirma hizmetlerinden memnuniyet, yüzde 76,4 olup ulastirma hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek oldugu il yüzde 94,2 ile Afyonkarahisar oldu. Bu oranin en düsük oldugu il ise yüzde 50,2 ile Hakkâri oldu. Eskisehir genelinde ulastirma hizmetlerinden memnuniyet, yüzde 73,1 oldu.
Egitim hizmetlerinden memnuniyet orani, Türkiye genelinde yüzde 69,7 oldu. Il düzeyinde bakildiginda egitim hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek oldugu il yüzde 88,9 ile Afyonkarahisar, en düsük oldugu il ise yüzde 48,2 ile Hakkari oldu. Egitim hizmetlerinden memnuniyet orani, Eskisehir genelinde yüzde 57,7 olarak belirtildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyet orani Türkiye genelinde yüzde 69,6 olup, bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 89,5 ile Usak, en düsük oldugu il ise yüzde 34,8 ile Sirnak oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyet orani Eskisehir genelinde yüzde 50,2 oldu.
ADLI HIZMETLERDEN MEMNUNIYET ORANININ EN YÜKSEK OLDUGU IL KAHRAMANMARAS
Adli hizmetlerden memnuniyet orani, Türkiye genelinde yüzde 52,8 olup bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 84,5 ile Kahramanmaras, en düsük oldugu il ise yüzde 28,8 ile Burdur oldu. Adli hizmetlerden memnuniyet orani, Eskisehir genelinde yüzde 30,9 ile memnuniyeti düsük iller arasinda yer aldi.
ÇÖP TOPLAMA HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL ESKISEHIR
Türkiye genelinde belediyelerin “çöp ve çevresel atik toplama” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 73,3 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 86,5 ile Eskisehir, en düsük oldugu il ise yüzde 33,1 ile Igdir oldu. Türkiye genelinde belediyelerin “kanalizasyon” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 70,3 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 82,6 ile Kastamonu, en düsük oldugu il ise yüzde 28,8 ile Hakkâri oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “kanalizasyon” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 80,9 oldu.
SEBEKE SUYU HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL ISTANBUL
Türkiye genelinde belediyelerin “sebeke suyu” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 73 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 86,8 ile Istanbul, en düsük oldugu il ise yüzde 30,6 ile Hakkâri olurken, Eskisehir genelinde belediyelerin “sebeke suyu” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 72,2 olarak belirtildi.
TOPLU TASIMA HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL KARAMAN
Türkiye genelinde belediyelerin “toplu tasima” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 63,8’dir. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 78,8 ile Karaman, en düsük oldugu il ise yüzde 23,5 ile Hakkâri oldu. Eskisehir’de “toplu tasima” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 77,2’dir
YOL/KALDIRIM HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU ILLER KASTAMONU VE MANISA
Türkiye genelinde belediyelerin “yol/kaldirim yapimi” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 59,7 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu iller yüzde 76,1 ile Kastamonu ve Manisa, en düsük oldugu il ise yüzde 21,4 ile Kilis oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “yol/kaldirim yapimi” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 59,7 olarak gerçeklesti.
KASTAMONU ILI YESIL ALANLARIN MIKTARINDAN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL
Türkiye genelinde belediyelerin “yesil alan yaratma” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 57,1 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 82,3 ile Kastamonu, en düsük oldugu il ise yüzde 22,5 ile Batman oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “yesil alan olusturma” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 63,3 oldu.
ENGELLILERE YÖNELIK HIZMETLERDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL MANISA
Türkiye genelinde belediyelerin “engellilere yönelik” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 48,9. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 71,3 ile Manisa, en düsük oldugu il ise yüzde 14,5 ile Siirt oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “engellilere yönelik” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 38,0 oldu.
YOKSULLARA YARDIM HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL MANISA
Türkiye genelinde belediyelerin “hasta ve yoksullara yönelik” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 53,3, bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 73,4 ile Manisa, en düsük oldugu il ise yüzde 15,3 ile Siirt oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “hasta ve yoksullara yönelik” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 45,8 olarak gerçeklesti.
ISIKLANDIRMA HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL AMASYA
Türkiye genelinde belediyelerin “isiklandirma” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 74,1 oldu. Bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 89,4 ile Amasya, en düsük oldugu il ise yüzde 26,7 ile Hakkâri oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “isiklandirma” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 79,0 oldu.
SOKAK LEVHALARI HIZMETLILERINDEN MEMNUNIYETIN EN YÜKSEK OLDUGU IL AMASYA
Türkiye genelinde belediyelerin “sokak levhalari” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 72,7, bu memnuniyet oraninin en yüksek oldugu il yüzde 88,7 ile Amasya, en düsük oldugu il ise yüzde 32,3 ile Hakkâri oldu. Eskisehir genelinde belediyelerin “sokak levhalari” hizmetlerinden memnun oldugunu beyan eden bireylerin orani yüzde 54,3 oldu.
AB ÜYELIGINE DESTEK VERECEGINI BELIRTENLERIN ORANININ EN YÜKSEK OLDUGU IL HAKKARI
Türkiye genelinde Avrupa Birligi (AB) üyeliginin birey yasamina olumlu etkisinin oldugunu belirtenlerin orani yüzde 37,1 olarak belirlendi. Bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 75,9 ile Hakkâri, en düsük oldugu ile ise yüzde 18,1 ile Burdur oldu. Eskisehir genelinde Avrupa Birligi (AB) üyeliginin birey yasamina olumlu etkisinin oldugunu belirtenlerin orani yüzde 31,7 oldu. Türkiye genelinde Avrupa Birligi (AB) üyeligi için referandum yapilmasi durumunda üyelik yönünde oy verecegini belirtenlerin orani yüzde 46,5, bu oranin en yüksek oldugu il yüzde 78,1 ile Hakkâri, en düsük oldugu il ise yüzde 23 ile Sirnak oldu. Eskisehir, Avrupa Birligi (AB) üyeligi için referandum yapilmasi durumunda üyelik yönünde oy verecegini belirtenlerin orani yüzde 40,6 ile Türkiye de 53ncü sirada yer aldi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284