Karamanlilar Vali Güzeloglu’nu Unutamiyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloglu, Karaman’da çok kisa süre görev yapmasina karsin çok güzel dostluklar edindigini belirterek, Karaman’da yardima hazir olduklarini söyledi.

Karamanlilar Vali Güzeloglu’nu Unutamiyor
Karaman Kizilay Sube Baskani ve Karaman’in Sesi Gazetesi köse yazarlarindan Ali Ünlüer ile Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Yaptirma, Yasatma Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Nazim Boynukalin, Mersin Valisi Güzeloglu’nu makaminda ziyaret etti. Ziyarette, Karaman Valisi’nin selamini getirdigini belirten Ali Ünlüer, Karamanlilar olarak da Vali Güzeloglu’nu unutamadiklarini ve çok sevdiklerini kaydetti. “Ne zaman birkaç kisi bir araya gelsek her zaman Hasan Basri Güzeloglu konusuluyor” diyen Ünlüer, Karaman’daki 9 katli 220 dairelik kiz yurdunu bitirdiklerini, bunda da Vali Güzeloglu’nun çok büyük katkisinin bulundugunu ifade etti. Ünlüer, “Çok sükür binamizi tamamladik ve Yurt-Kur’a kiraya verdik. Çok güzel bir bina oldu. Tam parmak isirtacak cinsten. Sayin Valimizin de açilista orada olmasini bekliyorduk, ama sizin de isleriniz çok yogun biliyoruz” dedi.
Nazim Boynukalin ise Akdeniz Ihracatçi Birlikleri (AKIB) üyesi oldugunu dile getirerek, “AKIB üyelerine çok dürüst sahsiyetli bir valiye kavustunuz dedim. Mersin insallah istedigi seviyeye sizin sayenizde ulasacak. Biz sahsen zat-i alinizle gurur duyuyoruz. Ama Karaman’da kisa bir süre kaldiniz. Karaman olarak bilgi ve deneyimlerinizden biraz daha yararlanmayi umuyorduk, kismet degilmis. Mersin faydalaniyor. Bundan da çok mutlu ve gururluyuz” diye konustu.
Karaman’a destegini vurgulayan Güzeloglu da Karaman’da kisa bir süre kaldigini ama çok köklü dostluklar ile ayrildigini söyledi. Karaman’daki her insana özel bir sicaklik hissettiginin altini çizen Güzeloglu, söyle konustu: “Zaman zaman beni ziyarete gelip beni bir kardesleri gibi bagirlarina basiyorlar. Sizde benim en derin sevgilerimi ve en içten muhabbetlerimi ve selamlarimi Karaman’a iletirseniz sevinirim. Bize ne düsüyorsa Karaman’da da yardima haziriz. Karaman’in sicak ve dost sevgisini bana tasiyip paylastiginiz için çok mutlu oldum. Gerçekten Karaman benim için hiç unutamadigim, dost sicakligini hep içimde yasadigim cennet kösesi bir sehirdi. Kismet oldu 4 buçuk yil Samsun Valiligi görevinden sonra komsu ili olan Mersin’e vali olduk. Karaman’da görev yaparken hem Ali Bey’in hem de Nazim Bey’in Karaman’in her yönden gelisimine katkilarina sahsen tanik olmus biriyim. Karaman’da güzel seyler yapiliyor. En güzeli ise Karaman’in güzel insanlari olan sizler bu islere öncülük ediyorsunuz.”
Konusmalarin ardindan Ali Ünlüer, Vali Güzeloglu’na Kizilay Subesi’nin tesekkür plaketini takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284