Karamanoğlu Mehmetbey Camii Vatandaşlarımızın Yardım Ve Desteğini Bekliyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde 2012 yılında temeli atılan ve inşaat çalışmaları devam eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camii vatandaşlarımızın yardım ve desteğini bekliyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Camii Vatandaşlarımızın Yardım Ve Desteğini Bekliyor

Devlet - vatandaş işbirliği içerisinde yapılan ve inşaat çalışmalarının % 80’lik kısmının tamamlandığı camide incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip eden Vali Fahri Meral, konuyla ilgili olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve İl Müftülüğü yetkililerinden bilgiler aldı.

Karaman İl Müftülüğünce, 14 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Yerleşkesi içerisinde 2012 yılı Ekim ayında temeli atılıp, 5 bin metrekare kapalı alanda 6 bin kişinin ibadet edebileceği Osmanlı Selatin Camileri mimarisi örneğinde yapılmakta olan Cami inşaatının yaklaşık % 80’i tamamlanmış, abdesthaneleri de kullanıma hazır hale getirilerek bodrum katı ibadete açılmıştır.

Cami inşaatının iç ve dış taş kaplamaları, iki adet minaresi, üst kısmının kaplamaları tamamlanmış ve âlemlerin montajı yapılmıştır. Ayrıca mermerden yapılan minber, mihrap, kürsü, müezzinlik, şah kapı, taç kapı ve yan kapıların sövelerinin imalatları ilgili firma tarafından inşaat alanına nakledilmiş, montaj çalışmaları devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığının katkıda bulunduğu ve vatandaşlarımızın da destekleri ile yapılmakta olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Camimizin tezyinat ve tefrişat işleri devam etmekte ve en kısa sürede tamamen ibadete açılması hedeflenmektedir. Bu sebeple Karamanımıza değer katacak bu görkemli yapının, en yakın zamanda bütün müştemilatıyla hizmet verebilmesi için tüm hayırsever Karamanlı hemşehrilerimizin yardım ve desteğini bekliyor.

Vakıfbank Karaman Şubesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Camii İnşaatı Bağış Hesabı

Hesap Sahibi : Türkiye Diyanet Vakfı Karaman Şubesi

Hesap No       : 00158007300496538

IBAN             : TR35 0001 5001 5800 7300 4965 38

YORUM EKLE
YORUMLAR
Garip
Garip - 5 yıl Önce

Yurt Disinsan Yardim etmek isteyenler icin Euro hesabi da koyarsaniz menmun olurum

SIRADAKİ HABER

banner284