Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Camisinin Temeli Atildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Yerleskesi içerisinde yaptirilacak olan Üniversite camisinin temeli düzenlenen törenle atildi.

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Camisinin Temeli Atildi

Temel atma törenine Vali Murat Koca, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Müftü Nuri Degirmenci, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kuran-i Kerim tilaveti ile baslayan program protokol konusmalariyla devam etti. Il Müftü Yardimcisi Mustafa Kinay tarafindan yapilan duanin ardindan konusan Il Müftüsü Nuri Degirmenci, Diyanet Isleri Baskanligi’nin her üniversitenin yerleskesinde bir caminin olmasi düsüncesi bulundugunu belirterek, “Bu baglamda gelistirilen projeyle Karaman’da cami yapilmasina karar verildi. 19 Nisan 2012 tarihi itibariyle de caminin temel kazim islemlerine baslandi” dedi.
Üniversite esittir egitim ve ögretimdir diyen Rektör Gökmen’de, “Egitim ve ögretimi de iki boyutuyla düsünmek gerekiyor. Biz daha çok üzülerek belirtmek istiyorum ki son yillarda gerek ilkögretim, ortaögretimde ve gerekse yüksek ögretimde egitimi daha çok tek boyutlu ele aldik. Iki boyutlu egitim derken bir zihni egitimden ikincisi de ahlaki egitimden bahsediliyor. Biz daha çok insanlari zihnen egittik. Ama ahlaken egitimde yeterli gayreti göstermedik veya daha ihmalkar davrandik. Bireyleri ahlaken egitmeden zihnen egitmek bir takim olumsuzluklara davetiye çikartmak demektir. Baska bir ifadeyle topluma bela kazandirmak demektir. Diger taraftan insanoglu maddi ve manevi olmak üzere iki boyutlu yaratilmistir. Insanin mutlu olmasi, huzurlu olmasi verimli bir etken olmasi yasadigi hayattan haz duymasi baska insanlara faydali olmasi ancak bu iki boyutun dikkate alinmasi ve tatmin edilmesiyle mümkündür. Insan tapinan bir varliktir. Bir sekilde bu ihtiyacini karsilar. Buna mani olmak mümkün degildir. Ya yaraticiya tapinir, ya paraya, ya makama, ya karsi cinse tapinir bir sekilde bu ihtiyacini karsilar. Dolayisiyla bununda göz önünde bulundurulmasi gerekir ” dedi.
Daha sonra Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafindan butona basilarak 6 bin kisilik kapasiteli caminin temeline ilk harç atildi. Tören Vali Koca'nin cami insaati hakkinda yetkililerden bilgi almasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284