Kardesinin Kayinpederi’nin Verdigi Böbrekle Bir Kez Daha Hayata Tutundu

Ilimizde 6 yildan buyana böbrek rahatsizligi nedeniyle diyalize giren 42 yasindaki Hüseyin Delen, kardesinin kayinpederi Adem Egirgen’in verdigi böbrekle yasama yeniden tutundu.

Kardesinin Kayinpederi’nin Verdigi Böbrekle Bir Kez Daha Hayata Tutundu
Evli ve 2 çocuk babasi olan 42 yasindaki Hüseyin Delen, 2002 yilinda siddetli bas agrisi nedeniyle gittigi Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi'nde, böbrek yetmezligi oldugunu ögrendi.
2 yil diyalize giren Delen'e böbregini vermek için kardesi Ahmet Delen, gönüllü oldu. Selçuk Üniversitesi Hastanesi'nde gerçeklestirilen ameliyat ile böbrek nakledilen Hüseyin Delen, saglikli bir sekilde yasamaya basladi. Hüseyin Delen'in böbregi 2 yil sonra islevini yeniden görmez oldu.
Yeniden böbrek yetmezligi çekmeye baslayan ve diyalize giren Hüseyin Delen, böbrek nakli için Saglik Bakanligi'nin Ulusal Bekleme Listesi'ne yazildi. Yakin akrabalarinda böbrek vermek için uygun alici bulunmayan Delen'in tek umudu, beyin ölümü gerçeklesen ve organlari bagislanan bir kisinin kendisine uymasiydi.
Bu sirada Hüseyin Delen'in kardesi Yusuf Delen'in Karaman'da yasayan 62 yasindaki kayinpederi Adem Egirgen, Delen'e böbregini vermek için gönüllü oldu.
Nakil için Antalya Medical Park Hastanesi'ne basvuran Delen ve Egirgen, Etik Kurulu'nun onayindan geçti. Hastanenin Organ Nakli Merkezi Baskani Prof. Dr. Alper Demirbas baskanligindaki ekip tarafindan gerçeklestirilen ameliyat ile Egirgen'in böbregi Delen'e nakledildi. Basarili geçen ameliyatin ardindan Delen, sagligina kavustu.
Damadinin kardesine böbregini veren Egirgen, gazetecilere yaptigi açiklamada, kardesi Ramazan Egirgen'i 3 ay önce kanser hastaligi nedeniyle kaybettiklerini söyledi.
Kardesinin hasta oldugu dönemde yasamasi için ilik nakli olmasi gerektigini, bu nedenle umutla uygun ilik aradiklarini anlatan Egirgen, ''Kardesime uygun iligi zor da olsa bulduk. Ilik nakli oldu, ancak hayatini kaybetti. Kardesimi lösemiden kaybettikten sonra organ nakli konusunda duyarli hale geldigim için böbregimi verdim'' dedi.
Kardesinin ölümünün organ nakli konusundaki düsüncelerini tamamen degistirdigini dile getiren Egirgen, ''Artik organ bagisi gönüllüsü olarak çalisacagim. Insan basina gelmeyince bu durumun ne kadar zor oldugunu anlayamiyormus. Benim basima geldi. Herkesi de benim gibi duyarli olmaya davet ediyorum'' diye konustu.
Ikinci defa böbrek nakli olan Hüseyin Delen ise 6 yildir diyalize girdigini, bu nedenle damar yapilarinin tamamen bozuldugunu ifade etti. Doktorlarin kendisine ''yasamak için acil böbrek nakli olmalisin'' dedigini anlatan Delen, yakinlarinin hiçbirisinin böbreginin kendisine uymadigini, umutsuz bir sekilde beklerken kardesinin kayinpederinin kendisine güzel haberi verdigini dile getirdi.
Nakilden sonra sagligina kavustugu için çok mutlu oldugunu kaydeden Delen, Egirgen'in örnek bir davranista bulundugunu vurguladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284