KAREV Burs Başvuruları Başlıyor

KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır Burs Başvuruları’nın başlayacağını duyurdu.

KAREV Burs Başvuruları Başlıyor

Veli Bozkır yaptığı açıklamasında, “Önceki yıllarda (Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ANKARAMANDER, bu yıldan itibaren de (Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı) KAREV olarak eğitim, en çok önemsediğimiz konudur. Üzerinde titrediğimiz yavrularımızın hayata hazırlanmaları, iyi bir gelecek sahibi olmaları, takdir edileceği üzere iyi bir eğitim almalarına ve bu eğitimi başarıyla bitirmelerine bağlıdır. Hemşehrimiz Atatürk’ün de açıklıkla vurguladığı üzere, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”
KAREV olarak, Ankara’da üniversite öğrenimi gören fakat ailelerinin maddi olanakları yetersiz olan Karamanlı evlatlarımıza, ekonomik koşullara göre her yıl artırılan miktarda eğitim bursu vermekteyiz. 2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı için toplam 70 öğrencimize aylık olarak 350 TL burs verilmiştir. Son 14 yılda eğitim bursu verdiğimiz öğrenci sayıları 1000’e ulaşmıştır.
KAREV Yönetimi olarak, Mütevelli Heyetimizin bize verdiği yetki ve çerçevesini çizdiği esaslar dahilinde her yıl oluşturulan bir “eğitim komisyonu” tarafından müracaatlar ciddi bir şekilde incelenmekte, Karaman’da çeşitli incelemeler yapılmakta ve en çok ihtiyacı olan öğrencilerimiz belirlenerek ilan edilmektedir. Bu titiz çalışma, bursların dağıtılması aşamasında da devam ettirilmekte, öğrencilerimiz her ay derneğimize gelerek konferans, panel, Karamanlı bir bürokratımızın sohbeti vb. etkinliğe katılmakta ve sonrasında birlikte yenilen Karaman yemeklerinden yiyerek burslarını almaktadırlar. Bu yolla gençlerimizin Ankara’da kendi evleri olan KAREV’in mekânını, Ankara’daki hemşehrilerimizi ve birbirlerini tanımaları sağlanmaktadır.
Elbette KAREV’in eğitim bursu; hayırsever hemşehrilerimizin, dostlarımızın katkıları ve mezun olup işe başlayan öğrencilerimizin geri dönüşleri ile gerçekleşmektedir.
Eğitim bursumuzla ilgili tüm işlemler ayrı bir hesap üzerinden yürütülmekte, hemşehrilerimizin konuyla ilgili hassasiyetlerine azami dikkat gösterilmektedir.
Bu vesile ile yıllardan beri Derneğimiz ve Vakfımıza, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerimize her türlü desteği veren hayırseverlerimize şükranlarımızı sunarız. Unutmayalım ki, sevgi gibi her şey paylaşıldıkça büyür.
Vakfımızca 2020-2021 eğitim döneminde 100 öğrenciye aylık 400 TL burs verilmesi planlanmıştır.
Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı 2020-2021 eğitim dönemi burs ön başvuruları 10 – 25 Eylül tarihleri arasında e-posta üzerinden yapılabilecektir.
Karaman nüfusuna kayıtlı, Ankara’daki herhangi bir fakülteye (Lisans) kayıt yaptıran, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler www.ankaraman.org sitesinden burs duyuruları bölümünde burs yönetmeliği ve burs yükümlülük belgesini inceledikten sonra burs başvuru formunu doldurup [email protected] adresine e-posta üzerinden göndererek ön başvurularını yapmış olacaklardır.
Ön başvuruların incelenmesinin ardından belirlenecek bursiyer adaylar 1–10 Ekim tarihleri arasında istenen belgeleri Vakıf Genel Merkezine posta ile göndereceklerdir.

 İlk Kez Başvuranlar İçin İstenen Belgeler:
-Başvuru formu (resimli)
-Nüfus cüzdanı fotokopisi, bir adet vesikalık fotoğraf
-ÖSYM Sonuç Belgesi,
-Öğrenci Okul Kayıt Belgesi,
-Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği,
-Çalışan Anne ve Baba için maaş bordoları, çalışmıyorsa yazılı gelir beyanı,
-Anne ve Baba için ayrı ayrı tapu kaydı,
Evraklar e-devlet ten alınabilir.
Geçtiğimiz dönem Vakfımızdan burs alan öğrenciler 1 – 10 Ekim tarihleri arasında KAREV burs başvuru formunu yeniden doldurup, yeni tarihli öğrenci belgesi ve not belgesi ile birlikte [email protected] adresine e-posta üzerinden göndererek başvurularını yenilemiş olacaklardır.
Belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmayan eski bursiyerlerin bursları devam ettirilmeyecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284