KAREV’den Eğitime Katkı

KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında eğitime desteklerinin devam ettiğini açıkladı.

KAREV’den Eğitime Katkı

KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır açıklamasında, “Önceki yıllarda (Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ANKARAMANDER, 12 Haziran 2020 tarihinden itibaren de (Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı) KAREV olarak eğitim, en çok önemsediğimiz konudur. Üzerinde titrediğimiz yavrularımızın hayata hazırlanmaları, iyi bir gelecek sahibi olmaları, takdir edileceği üzere iyi bir eğitim almalarına ve bu eğitimi başarıyla bitirmelerine bağlıdır. Hemşehrimiz Atatürk’ün de açıklıkla vurguladığı üzere, “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

KAREV olarak, Ankara’da üniversite öğrenimi gören fakat ailelerinin maddi imkânları yetersiz olan Karamanlı evlatlarımıza, ekonomik koşullara göre her yıl artırılan miktarda eğitim bursu vermekteyiz. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılı için toplam 70 öğrencimize aylık olarak 400 TL burs verilmektedir. Son 15 yılda eğitim bursu verdiğimiz öğrenci sayısı 1000’i aşmıştır.

KAREV Yönetimi olarak, Mütevelli Heyetimizin bize verdiği yetki ve çerçevesini çizdiği esaslar dâhilinde her yıl oluşturulan bir “eğitim komisyonu” tarafından müracaatlar ciddi bir şekilde incelenmekte ve en çok ihtiyacı olan öğrencilerimiz belirlenerek ilan edilmektedir. Bu titiz çalışma, bursların dağıtılması aşamasında da devam ettirilmekte, öğrencilerimiz her ay derneğimize gelerek konferans, panel, Karamanlı bir bürokratımızın sohbeti vb. etkinliğe katılmakta ve sonrasında birlikte yenilen Karaman yemeklerinden yiyerek burslarını almaktadırlar. Bu yolla gençlerimizin Ankara’da kendi evleri olan KAREV’in mekânını, Ankara’daki hemşehrilerimizi ve birbirlerini tanımaları sağlanmaktadır. (Salgın süresince yüz yüze toplantılar yapılamamakta olup burslar öğrencilerin hesaplarına gönderilmektedir.)

Elbette KAREV’in eğitim bursu; hayırsever hemşehrilerimizin, dostlarımızın katkıları ve mezun olup işe başlayan öğrencilerimizin geri dönüşleri ile gerçekleşmektedir.

Eğitim bursumuzla ilgili tüm işlemler ayrı bir hesap üzerinden yürütülmekte, hemşehrilerimizin konuyla ilgili hassasiyetlerine azami dikkat gösterilmektedir.

Son bir yılda tüm dünyayı kasıp kavuran salgın nedeniyle tüm kademelerde okullarda eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu zeminde ekonomik yetersizlikler sebebiyle cihazı olmayan yavrularımız eğitimden mahrum kalmışlardır. Vakfımız bu konuda da çalışma başlatmış ve tablet dağıtma kararı almıştır. Bu çalışmamıza katkı veren hayırseverlerimiz sayesinde şu ana kadar 350 adet tablet temin edilerek ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmış/dağıtılmakta, gelen bağışlar oranında da yeni tablet tedarik çalışmalarımız sürmektedir.

Bu vesile ile yıllardan beri Derneğimiz ve Vakfımıza, her türlü desteği veren hayırseverlerimize şükranlarımızı sunarız. Unutmayalım ki, sevgi gibi her şey paylaşıldıkça büyür. Sağlıklı günlerde görüşebilmek umuduyla selam ve saygılarımızı sunarız.” İfadelerini kullandı.

KAREV Hesabı: KARAMAN EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK VAKFI Türkiye İş Bankası Yenişehir Şubesi

İBAN No: TR89 0006 4000 0014 2186 3618 67  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284