KAREV’den Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Konseri

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV), Ankara’da 746. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Konseri düzenleyecek.

KAREV’den Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Konseri

Kısa adı KAREV olan Ankara’da faaliyet gösteren Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, bu yıl 746. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında konser programı düzenleyecek. Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından 3 Haziran Cumartesi akşamı saat 19.30'da Ankara’nın Sıhhiye semtinde bulunan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda konser programı düzenleyecek.

KAREV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkır, “A.Ü. DTCF 1.000 kişilik salonda görkemli bir organizasyon hazırlığı içerisindeyiz. Ankara genelinde 100’ü aşkın işyerinde Türkçe isim kullanan esnaf tespit edildi. Onlara işyeri tabelalarında Türkçe isim kullandıkları için teşekkür belgesi hazırlanıyor.

Konser öncesi Prof. Dr. Sedat Sever hoca Türk Dili üzerine bir sunum yapacak. Ardından belirlenmiş 10 esnafa dinleyicilerin huzurunda Türkçe duyarlılıkları için teşekkür belgeleri verilecek. Ankara'da bulunan ünlü bestekarlar, güftekarlar, Ankara radyosu ses ve saz sanatçıları, Ankara'daki bürokratlarımız, hemşerilerimiz, Karaman'da yerel yöneticilerimiz ve kapsamlı bir davetli katılımıyla Karamanımıza ve vakfımıza yakışan bir organizasyon gerçekleştireceğiz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284