KAREV’in İlk Genel Kurulu Yapıldı

Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’nın (KAREV) ilk Olağan Genel Kurulunu Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

KAREV’in İlk Genel Kurulu Yapıldı

Başta Karaman il ve ilçeleri olmak üzere Ülkemizin eğitim, kültür, sağlık, turizm ve tanıtımı alanlarında devletin hizmetlerini kolaylaştırıcı, kamuya yararlı çalışmalar sunmak, yükseköğretim kurumları kurarak ülke gelişmişlik standartlarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Karaman Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı (KAREV), ilk olağan Genel Kurulunu 17 Haziran 2021 tarihinde KAREV Genel Merkezinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Genel Kurul toplantısına ayrıca Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KAREV Mütevelli heyeti üyeleri; KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır, Duru Bulgur Onursal Başkanı İhsan Duru, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, BİFA Bisküvi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazlı Babaoğlu, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, Bölge İdare ve İstinaf Mahkemeleri Başkanı Esat Toklu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam, Çamsan Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Güler, Sarraflar Derneği Başkanı Sait Eren, DURU Sarrafiye sahibi Ziya Duru, İKEV Onursal Başkanı Suat Sözer, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Suat Yıldırım, KAREV Yönetim Kurulu üyesi Mimar Feridun Erdoğdu, KAREV Denetim Kurulu Üyesi Mühendis Ayhan Akgöz, Görev yaptığı döneme imza atmış kıymetli Belediye Başkanımız Özcan Genç, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Baysal ile basını temsilen KGRT kurucu sahibi Medeni Yavuzaslan ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Demirkollu katıldı.

Veli Bozkır’ın açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen Divan Başkanlığı seçiminde Divan Başkanlığına Suat Sözer, Kâtip Üyeliklerine ise Nazlı Babaoğlu ve Osman Sağlam seçildi.

Divan heyetinin yerini almasının ardından Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Faaliyet raporunun okunması için Divan Başkanı, Kurucu Başkan Veli Bozkır’a söz verdi.

Bozkır konuşmasında:

-Vakfın kuruluş süreci,

-Öğrenci bursları,

-Tablet bağış kampanyası,

-Ailelere yardım, konularına yer verdi.

Ayrıca Karaman Turizm Stratejik Planı hakkında bilgi vererek bu konuda KARTAP tarafından hazırlanan kitabı anlattı. Ek olarak Yunus Emre Hatıra Para basımında gelinen son durum ile Canasan höyüğü kazı çalışmaları hakkında Genel Kurul’u bilgilendirdi.

Karamanlıların siyasette ve özellikle bürokraside daha etkin bir rol oynamasını temenni ettiğini ifade eden Bozkır, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Karaman’a verilmesinin en büyük hedefleri olduğunu belirtti.

Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgöz’ün Denetim Raporunu okumasının ardından Faaliyet ve Denetim Raporları oybirliğiyle ibra edildi.

Gündemin 14. maddesi gereği gerçekleştirilen seçimlerde:

Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine; Veli Bozkır, İhsan Duru, Feridun Erdoğdu, Osman Sağlam ve Ayhan Akgöz,

Yedek üyeliklerine Sait Eren, Emin Duru ve İsmail Tayyar,

Denetim Kurulu asıl üyeliklerine; Nazlı Babaoğlu, İlhan Hatipoğlu ve Ali Güler, yedek üyeliklerine ise Suat Sözer ve Ziya Duru seçildi.

Genel Kurulun ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen yemekte Karaman’ın ve KAREV’in sorunları ile çözüm önerileri istişare edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284