Kart: Sayin Maarif Müfettisi Bu Cesareti Nereden Aliyor?

Egitim-Sen Sube Baskani Derya Kart, geçtigimiz hafta 10 Kasim Atatürk’ü Anma törenlerinin Ismet Inönü Ilkokulu’nda müfettis tarafindan yaptirilmamasini elestirerek, “Sayin Maarif Müfettisi bu cesareti nereden aliyor” diye sordu.

 Kart: Sayin Maarif Müfettisi Bu Cesareti Nereden Aliyor?

Kart, “Ölümünün üzerinden 76 yil geçmis olmasina ragmen her yil 10 Kasim’da bütün Türkiye, Atatürk’ün manevi huzurunda saygi durusunda bulunur. Anma programlari düzenlenir. 76 yildir bu böyledir, böyle de devam edecektir. Bu dünyada tektir, hiçbir dünya liderine nasip olmamistir. Bu yil da genci, yaslisi, kadini, erkegi, isçi, emekçi, emekli herkes; sevgiyle, saygiyla, onurla, gururla; evde, yolda, okulda, sokakta, madende, parkta, meydanda ayni duyguyla ve hasretle andik. Ancak Karaman Ismet Inönü Ilkokulunda ‘Görevde’ olan Maarif Müfettisi Nevzat Zengin, çalismalarini aksatacagini söyleyerek, okulun bahçesinde düzenlenecek olan programa izin vermemis, her ögretmenin kendi sinifinda program yapmasini istemistir. Idareci ve ögretmenlerin israrlarina ragmen istedigini yaptirmistir.

Merak ediyoruz 20–30 dakikalik anma programi zat-i muhteremin hangi çalismasini aksatacakti? Sayin Maarif Müfettisi, umariz ki bu hareket kendi akl-i evvelinizle verdiginiz anlik bir tepkidir. Umariz ki birilerinden icazet almamissinizdir. Malum bazi çevreler ‘ONU SEVMEYE MECBUR MUYUZ?’ diye manset atarken bu sorular akla gelmiyor degil.
Karaman MEM olayin duyulmasindan sonra yaptigi açiklamada ‘Ilimiz Merkez Ismet Inönü Ilkokulunda “10 Kasim Atatürk´ü Anma” etkinliklerinin okul bahçesinde yapilmadigi ile ilgili bilgi Müdürlügümüze ulasmistir. Bunun üzerine... Müdürlügümüzce idari sorusturma baslatilmistir.’ demistir. Yanlislik var:  Dogrusu:“Yapilmadigi” degil, “Yaptirilmadigi” olacak. Hazir sorusturma baslatilmisken Sayin Maarif Müfettisine bu cesareti nereden aldigi sorulmalidir. Egitim Sen olarak, bu olayin hem idari hem de adli sorusturmasinda tarafiz. Takipçisi olacagiz.  Karaman Milli Egitim Müdürlügünü uyariyoruz. Okul müdürü, müdür yardimcisi ve ögretmenleri cezalandirmaya kalkmasinlar. Baska bir suçlu aramasinlar. Tek suçlu, ‘görevden vazife çikaran’ Maarif Müfettisidir. Bu hareketin, hakaretin bedeli neyse ödemelidir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284