KARYAD Başkanlığına Veli Bozkır Yeniden Seçildi

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 19. genel kurul toplantısı hafta sonunda dernek merkezinde yapıldı.

KARYAD Başkanlığına Veli Bozkır Yeniden Seçildi
Divan Başkanlığını Dernek eski Başkanlarından Mükrem Erkin’in, katip üyelikleri ise Mustafa Eryiğit ve Adnan Akgöz’ün yaptığı genel kurulda yapılan seçimlerde Veli Bozkır yeniden dernek başkanlığına seçilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine Feridun Erdoğdu, Ali Güler, Ayhan Akgöz, Didem Genç, A. Vehbi Aksoy ve Mustafa Çalışkan seçildi.
Denetim Kurulu üyeliklerine ise Atalay Tarhan, Adnan Akgöz ve Mehmet Gürel getirildi.
KARYAD Başkanlığına yeniden seçilen Veli Bozkır, derneğin Nisan 2014-Nisan 2016 dönemi faaliyet raporunu okudu.
Öncelikle katılımcılara ve yönetimdeki arkadaşlarına teşekkür eden Veli Bozkır konuşmasında, kısaca derneğin tarihçesinden bahsederek iki yıllık dönemde yapılan ve yapılmasını düşündükleri faaliyetleri ana hatları ile şu şekilde ortaya koydu.
“Öncelikle Ankara’da öğrenimlerini sürdüren başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlerimize yönelik çalışmalarına öncelik vermiş bulunuyoruz. Bu bağlamda burs havuzu oluşturularak maddi destek verilmiş, bu yılda 51 öğrenciye 8 x 200 TL burs olanağı sağlanmış, burslar aylık toplantılar yapılarak öğrencilere dağıtılmıştır.
Derneğimiz bünyesinde kurduğumuz Ankara Karamanlı Öğrenciler Birliği (AKÖB) Üniversite öğrencilerimizin katılımıyla her yıl yönetim kurullarını seçerek öğrencilerimize yönelik faaliyetlerde yönetim kurulumuzla birlikte aktif görev yapmıştır. AKÖB Başkanlığı derneğimizce maddi ve manevi olarak öncelikli olarak desteklenmiş, öğrencilerimizin sosyal hayatlarını güçlendirmek amacıyla gezi, piknik ve tiyatro gibi organizasyonlar düzenlenmiş, masraflar derneğimiz bütçesinden karşılanmıştır.
Her yıl “Geleneksel Arabaşı Gecesi” düzenlenerek yüksek katılımlı coşkulu kültürel geceler organize edilmiş, Ramazan ayında iftar yemeği düzenlenerek hemşerilerimizin bir araya gelmeleri sağlanmıştır.
Taşkaleli yazarlarımızdan Gündoğdu Yıldırım ve Fatih Kaymakçıoğlu hemşerilerimizin kitap imza günleri Derneğimizde düzenlenmiştir.
Güneydoğudaki çatışmada teröristlerce vurularak yaralanan astsubayımız Serkan Aydın’ı GATA’da kaldığı sürece yalnız bırakmayarak, ailesine moral desteği verilmiştir.
2012 yılında Derneğimiz bünyesinde Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu kurularak şehrimiz sanatçıları ve Türk Müziğinin eşsiz eserleri dinleyicilerle buluşturulmuş, 4 yılda dördü Karamanda olmak üzere 12 başarılı konser verilmiş, ilimiz tanıtımına büyük katkı sağlanmıştır.
Derneğimizce 2014 yılında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ilk kez Karaman Tanıtım Günleri organizasyonu başarıyla gerçekleştirilmiştir.
İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları takip edilerek görülen eksik ve aksaklıklar ilgili makamlar ile paylaşılmıştır.
Karaman’dan gelen hasta yakınlarının barınma ve hastaların kan ihtiyaçlarına yönelik talepleri karşılanmaya çalışılmış, hastalarımız ziyaret edilmiş yakınlarının barınma ihtiyaçları için yardımcı olunmuştur.
Bu yıl 1989 yılında ikinci kez kurulan derneğimizin kurucu Başkanı Sabri Leblebici başkanımızı kaybettik rahmetle anıyoruz. İstemesek de hayatın gerçeği olan hemşerilerimizin acı, tatlı anları duyuru olarak geniş bir kitleye SMS ile iletilmiş, sosyal medya yoluyla iletişim kurulmuştur. Ailelere taziye ziyaretleri yapılmış, mutlu günlerinde yanlarında olunarak mutlulukları paylaşılmış, özel günlerde yaşlılarımız, öğretmenlerimiz ziyaret edilmiştir.
Belirli tarihlerde konunun uzmanı akademisyenlerin konuşmacı olarak davet edildiği “Çanakkale zaferi, Sarıkamış, Türk Dili, Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım” vb. konularda paneller yapılmıştır.
24 Ağustos 2014 tarihinde vefat eden Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden, TRT repertuarında 82 güftesi olan Milli Şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan için ilki 2015 yılı Mayıs ayında Ankara’da, ikincisi 12 Aralık’ta Karaman’da Bekir Sıtkı Erdoğan anma programı gerçekleştirilmiştir.
Karaman’dan Ankara’ya gelen özellikle maddi durumları yetersiz hasta yakınlarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ikinci daire alımına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bir yandan uygun daire arayışı sürdürülürken diğer yandan maddi bağış toplanmaktadır. Bu gün itibariyle 200.000 TL bağış dernek hesabına yatırılmıştır. İlave 300.000 TL daha kaynak bulunduğu takdirde yan dairenin alımının gerçekleştirilmesiyle hemşerilerimize daha fazla hizmet verebilme olanağı sağlanacaktır.
Bu konuyla alakalı Bağlayan sokakta bulunan tapusu Karaman Belediyesi üzerinde olan iki dairenin derneğimize satılması yönünde girişimler yapılmıştır.
Bilindiği üzere yurt dışında ve özellikle de Balkanlarda, Makedonya’da, Yunanistan’da, Hollanda’da yüz binlerle ifade edilen sayıda hemşerimizin olduğu bilinmesine rağmen bahse konu bölgelerde yaşayan hemşerilerimizle irtibat kurulmasına yönelik herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bu bölgelerden ülkemize göç etmiş ve atalarının Karaman’dan gittiğini gururla dile getiren hemşerilerimizin oluşturduğu dernekler ile irtibata geçilerek çeşitli görüşmeler yapılmış, büyük bir buluşma gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalar başlatılmıştır.
1960 lı yıllardan bu güne kadar kutlanan ancak son yıllarda maalesef askıya alınan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinlikleri yeniden gündeme alınarak Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan düzeyinde girişimler yapılıp Türk Dünyası Karaman’da buluşturulmalıdır. Uluslar arası düzeyde gerçekleştirilecek bu organizasyonla hem ilimizin tanıtılması sağlanacak hem de şehrimiz ekonomik, sosyal ve kültürel canlılık kazanacaktır.
Karaman ve Karaman dışında hemşeri derneklerimiz ile dayanışma içerisinde olunmuş, etkinliklerine katılınmış ve Karaman’da mülk satın alan Karaman Yeşildereliler Derneğine 1000TL maddi destek yapılmıştır.”
Genel Kurul toplantısında Dernek Denetim Kurulu üyesi Mehmet Gürel tarafından denetim raporu okunarak ibra edildi. İki yıllık hesapların da ibra edilmesinden sonra Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Toplantı misafirlere geleneksel batırık ve tulum peynirli mayalı sıkmaları ikramıyla sona erdi.







 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284