KARYAD “Bir Öğrenci De Siz Okutun” Burs Kampanyası

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, burs kampanyası başlattı.

KARYAD “Bir Öğrenci De Siz Okutun” Burs Kampanyası

“Bir öğrenci de siz okutun” adıyla başlatılan burs kampanyasıyla ilgili olarak Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır, bu yıl Ankara’da üniversiteye girmeye hak kazanan ancak ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere sahip çıkılması için burs kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Dernek olarak her yıl bağışçıların katkılarıyla belli sayıda öğrenciye burs verdiklerini belirten Bozkır, bu yıl 100 öğrenciye, aylık 300 lira burs vermeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Bozkır, burs başvurularının başladığını hatırlatarak, “Bu yıl burs için öngördüğümüz sayının çok üstünde başvuru oluyor” dedi.

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Başkan Veli Bozkır, Karamanlı hemşerilerimize yardımlaşma ve dayanışma çağrısında bulunarak, şunları bildirdi:

 “Zorluk ve sıkıntı en çok ekonomik alanda. Aileler, fiyat artışlarından muzdarip. Bu yıl burs talep eden öğrenci sayımızda patlama oldu. Karaman’ın başarılı öğrencileri arasında maalesef çok sayıda yardıma ihtiyacı olan gencimiz var. Aile yoksul ama öğrenci çalışmış, Başkent Ankara’da eğitim kapısını aralamış. Bu zor günleri aşmanın ve sıkıntıları azaltmanın yolu, yardımlaşmadır, dayanışmadır. Dinimiz, töremiz, vicdanımız bizlere ihtiyaç sahiplerine el uzatmamızı emreder. Üniversiteye girmeye hak kazanan gençlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Binlerce yaşıtı arasından sıyrılarak Ankara’da herhangi bir üniversitenin lisans programına kayıt hakkı kazanan pırıl pırıl gençlerimiz derneğimize geliyorlar. Derneğimizin imkânları sınırlı. Hayırseverlerin destekleri ile burs verebiliyoruz.

Dernek yönetimi olarak Sayın Valimiz Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, esnafımız, sitelerimizin yöneticilerinden bir talebimiz var. Her il müdürlüğü, her okul, üniversitenin her fakültesi, her meslek odası, her dernek, her kuruluş, her iş merkezi, her site, her muhtarlık, her fabrika, her kuruluş, her ilçe, her köy, her mahalle bir öğrenci bursu vermek için grup oluşturabilir.

Bir öğrencinin aylık bursu 300 liradır. 30 kişilik bir grup oluşturulmuşsa grup üyesi her ay 10 lira ödeyerek bir öğrencinin bursunu üstlenebilir. Grup 15 kişilikse ödenecek miktar aylık 20 lira olacaktır. Burslar 8 ay verilmektedir. Bu durumda 30 kişiden oluşan grupta yer alan bir kişi, bir öğretim yılında toplam 80 lira, 15 kişilik grupta yer alan bir kişi 160 lira, 10 kişilik grupta yer alan bir kişi 240 lira ödeme yapmış olacaktır. Bu kampanyamıza destek verilmesi halinde burslu öğrenci sayımızı 200’ye ulaştırabiliriz. Derneğimiz aracılığıyla burs verilmesi, öğrencilerimizde bağlılık duygusunu geliştirmektedir. Her ay bursiyerlerimiz dernek binamızda bir araya gelmekte, farklı okul ve bölüm öğrencileri arasında kaynaşma sağlanıp arkadaşlıklar kurulmaktadır. Kampanyamıza katılım gönüllülük esasına dayalıdır. Hemşerilerimizin, yoksul öğrencilerimize sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. 

Kampanyamızın diğer illere de örnek olacağını ve yurt genelinde takdirle karşılanacağını bilmenizi isteriz.  Kampanyamıza katılan her kurum, kuruluş ve oluşumu, medya ve sosyal medya aracılığı ile sizlere duyuracağız.  Çok basit bir hesapla kampanyamızın getirisini açıklamak gerekirse: 10’ar kişilik 100 grup oluşturulabilirse ki kampanyaya katılım sayısı bu halde bin kişi olacaktır. Böylece 100 öğrenciye burs imkânı doğacaktır. Hedefimiz, en az beş bin kişinin kampanyaya destek vermesidir. Bu sayıya ulaştığımızda en az 250 öğrencimiz burs alma imkânına kavuşacaktır. Sadece her ay bir öğün yemek parasını bile bağışlamak, kampanyamızın hedefine ulaşmasına yeterli gelecektir. Gençlerimizi ortaklaşa okutmanın onurunu paylaşma duygusunu tadacağımızı da unutmayalım.  Karaman’ın yardımlaşma ve dayanışmasının somut bir örneği olacak bu kampanyaya milletvekillerimiz, mülki amirlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve iş adamlarımızın öncülük edecekleri inancıyla hemşerilerimize saygılarımızı sunarız” dedi.

Not: Burs için havale edilen paranın bir kuruşu bile başka amaçla kullanılmayacaktır.

Hesaba havale işlemlerinde grup adının belirtilmesi gerekir.

Örneğin: Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Personeli Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman Devlet Hastanesi Doktorları Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman Ticaret Lisesi Öğretmenleri Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman İl Müftülüğü Personeli Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman Eczacılar Odası Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman İsmet Paşa Caddesi İşyerlerinde Çalışanlar Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman Kuyumcular Oluşumu Ekim 2018 Burs Katkısı,

Karaman’ın Eskimeyen Dostları Facebook Grubu 2018 Ekim Burs Katkısı,

Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti, SP İl Yöneticileri 2018 Ekim Burs Katkısı vb.

ANKARAMANDER İrtibat Telefonu: 0 533 203 64 70

Hesap Numarası: Türkiye İş Bankası Yenişehir Şubesi, 

İBAN NO: TR24 00064 00000 14218 3344979

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284