Karyad Sarikamis Sehitlerini Unutmadi

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan her ay düzenlenen panel ve toplantilarin bu ayki konusu Sarikamis Sehitleriydi.

Karyad Sarikamis Sehitlerini Unutmadi

Geçtigimiz Pazar günü Dernek binasinda düzenlenen toplantiya ilimiz eski Valilerinden Halil Nimetoglu, hemsehrimiz Prof. Dr. Cemalettin Taskiran, Gümrük ve Ticaret Basmüfettisi Adnan Akgöz ile dernek yöneticileri ve üniversite ögrencileri katildi.
Toplantinin açilisinda konusan KARYAD Baskani Veli Bozkir, katilimlarindan dolayi üniversite ögrencilerine ve Karamanli hemserilerine tesekkür etti.
Askeri tarih konusunda önemli bir bilgi birikimine sahip olan hemserimiz Prof. Dr. Cemalettin Taskiran, tarihimizde önemli bir yeri bulunan Sarikamis Sehitleri konusundaki engin bilgi birikimini bu vesile ile Karamanli hemserilerimiz ve Ankara’da okuyan üniversite ögrencilerimiz ile paylasti.
Konu hakkinda “Ölüme Yürüyüs” isimli bir de kitabi bulunan Prof. Dr. Cemalettin Taskiran’in sunumunda zaman zaman duygulu anlar yasandi.
Hemserilerimiz ve kalabalik bir üniversite ögrenci toplulugunun katilim sagladigi toplantida Prof. Dr. Cemalettin Taskiran, Sarikamis’ta yasanan trajediyi tüm ayrintilariyla ve bilinmeyen yönleriyle katilimcilarla paylasti. Sunumdan sonra ilimiz eski Valisi Halil Nimetoglu dernek yönetimine ve panelist Taskiran’a bu degerli bilgileri paylasma firsati verdikleri için tesekkür ederek bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284