Kasaplar: Tek Mezbaha Ihtiyacimizi Karsilamiyor

Ilimizde Urgan Bogazinda bulunan Belediyeye ait mezbahanenin yaklasik 4 aydir kapali olmasi kasap esnafini magdur etmeye devam ediyor.

Kasaplar: Tek Mezbaha Ihtiyacimizi Karsilamiyor
Kasaplar, Karaman’da bulunan iki mezbahaneden birinin kapatilmasiyla tek alan isletmenin ihtiyaca yanit veremedigini bu nedenle hem kendilerinin hemde müsterilerinin magdur oldugunu söylediler.
34 yildir ilimizde kasaplik yapan ve ayni zamanda Kasaplar Dernegi Baskanligini yürüten Ahmet Karasipahi, Urgan’daki mezbahanin kapatilmasiyla hem biz hemde hayvan üreticisi magdur oldu. Üretici hayvanini kestirmek için Konya yolunda bulunan mezbahaya götürmek zorunda kaliyor. Bu da hem bize hemde üreticiye külfet getiriyor. Halbuki kapatilan mezbaha Urgan’a yakin oldugu için adam hayvanini rahatça buraya götürüp kestirebiliyordu. 5 aydir kapali olan isletme yüzünden sikintimiz büyük. Diger mezbahada kapansa ne yapacagiz. Hayvanlarimizin kesimini merdiven altlarinda mi yapacagiz. Saglikli, sihhatli kesim yapilmasi için ikinci mezbahanenin mutlaka açilmasi gerekiyor. Yetkililer bizim bu feryadimizi artik duysun” dedi.
Sevgi Kasabi sahibi Hasan Yetis’de, “Mezbahanenin teke düsmesi nedeniyle isleri yetistiremiyorlar bu nedenle etlerimiz geç geliyor. Yer uzak oldugu içinde çogu kisi götürmek istiyor malini. Burasi yakinda o sekilde yapiyorlar ve yardimci oluyorlardi. Sirketlerin kesimi basladi. Normal kasaplarin kesimi basladi. Yakin zamanda sezon açiliyor. Böylece talepte çogalacak. Daha çok sikinti yasayacagiz. Biran önce buradaki mezbahane açilirsa hem bizim için hemde müsterilerimiz için iyi olur” diye konustu.
Yesilada Kasabi Adem Göçer’de, “Biz kasaplar olarak mezbahanenin kapatilmasindan sikayetçiyiz. Malimizi gönderiyoruz. Aksam 6-7’de anca geliyor. Biz burada magdur oluyoruz. Belediye Mezbahanesinin biran önce açilmasini istiyoruz. Kim isletirse isletsin tek ki çalisir hale getirilsin” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284