Kasaplar Ve Et Satis Yerleri Sahiplerine Hijyen Egitimi Verildi

Et hazirlayan, et ve et ürünleri satan, depolayan ve dagitimini yapan kasap ve market gibi isyerleri ve çalisanlarina et ve et ürünleri satan is yerlerinde iyi hijyen, onayli mezbaha disi kesim ve döküm satisinda sorumluluklar ve idari yaptirimlar konularinda bilgilendirme toplantisi yapildi.

Kasaplar Ve Et Satis Yerleri Sahiplerine Hijyen Egitimi Verildi
Toplantiya Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Kasaplar Dernegi Baskani Ahmet Karasipahi, ilgili teknik elemanlar ve 26 isyeri sahibi katildi.
Toplantinin açilisinda Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki yaptigi konusmada, “Il Müdürlügümüzce Karaman halkimizin saglikli gida tüketimini saglamak amaciyla sürekli kontroller yapmaktayiz. Bu kapsamda 25 Haziran 2013 tarihinde Bakkal ve Büfe isleten isletme sahiplerine temel hijyen ve gida güvenirliligi konusunda egitim verilmistir. Bu egitimlerin devaminda kasaplar ve et satisi yapan isletme sahiplerine hijyen egitimi verilecektir. Egitimlerdeki temel amacimiz halkimizin güvenli ve saglikli gida tüketimini saglamaktir. Bu kapsamda 13.06.2010 yilinda çikmis olan 5996 sayili Veteriner Hizmetleri Bitki Sagligi Gida ve Yem Kanununa dayanilarak 17.11.2011 tarihinde yayimlanan Gida Isletmelerinin Kayit ve Onay Islemlerine Dair Yönetmeligin geçici maddesi geregi kesimhaneler ve diger hayvansal ürün isleyen isletmeler, yeni mevzuat hükümlerine uygun hale getirerek onay almak zorundadirlar. Ancak 31.12.2012 tarihine kadar onay almayan isletmeler bu tarihe kadar Il Müdürlügüne Isletmeye ait modernizasyon planini vermeleri halinde, bu süre 31.12.2013 tarihine kadar uzatilir hükmüne istinaden Ilimizde bulunan iki kesimhaneden modernizasyon plani vermeleri istenmistir” dedi.
Ilimizde bulunan bir kesimhane bu plani Yönetmelikte belirlenen süre içerisinde vermedigi için mevzuat geregi kapatmak zorunda kalindigini, istenilen sartlarin yerine getirilmesi halinde yeniden açilmasinda herhangi bir sakinca olmadigini ifade eden Il Müdür vekili Öztiryaki ayrica Karaman halkinin saglikli ve hijyenik et yeme hakkinin oldugunun ve bunu saglamak için Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanliginin talimati geregi dökme olarak kirmiz et ve kanatli et satan marketlerde numuneler alinip, alinan numunelerin mikrobiyolojik kriterlere uymamasi durumunda ve damgasiz et satisinin tespiti halinde gerekli yasal yaptirim uygulanacaktir” dedi.
Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki’nin konusmasindan sonra Gida Ve Yem Sube Müdürlügü Mühendislerinden Ömer Sagkaya “Et ve Et Ürünleri Satis Yerlerinde Temel Hijyen Gereklilikleri “konusunda kasap ve et satisi yapan isletme sahiplerine bilgi verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284