Kaymakam Erat’in Köy Gezileri Sürüyor

Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat’in ilçeye bagli köylerdeki gezi ve incelemeleri devam ediyor. Geçtigimiz gün Bugdayli, Çat ve Üçharman köylerine giden Erat burada yasli ve hasta vatandaslari evlerinde ziyaret etti. Muhtarlik ve camilerde ise incelemelerde bulundu.

 Kaymakam Erat’in Köy Gezileri Sürüyor

 

Kaymakam Erat, Osmanli Devleti zamaninda Sancaklik ve Nahiyelik yapmis, dogal tas obrugu ve peyniri ile Türkiye’de taninan ve eski adi Divle yeni adi Üçharman olan köyde vatandaslara hitaben yaptigi konusmada, “Üçharman (Divle) Osmanli Devleti zamanindan günümüze önemli bir yere sahiptir. Tarihi Magaralari, Divle Obruk Peyniri ve özel konumu itibariyle güzel köylerimizdendir. Sürekli gelisen ve degisen anlayislarla Ülkemizde yönetim anlayisi ve Kamu Yönetimi alaninda da degisikler olmustur. Bizlerin kamu yönetim anlayisi vatandas eksenlidir. Biz yöneticiler sizlerin aleyhinde olacak kararlara hiçbir zaman imza atmayiz. Biz sizler için variz” dedi.
Muhtarlik ve Camide yapilan incelemelerden sonra kalabalik bir vatandas grubu ile toplanti yapildi. Üçharman’li vatandaslar tarafindan dile getirilen çesitli meselelerin çözüm yollari belirlendi.
Kaymakam Erat Bugdayli köyünde ise köy camisinde yaptigi incelemede caminin tamir edilmesinin ekonomik olmayacagini bu nedenle yeniden yapilmasinin daha uygun olacagini söyledi.
Vatandaslar ile yapilan toplantida sürekli hasta olan Hüseyin Amca ile yakinen ilgilen ve sohbet eden Erat, “ Yaslilari ve hastalari ziyaret etmek, onlarin sorunlari ile ilgilenmek kültürümüzün bir parçasidir. Onlara devlet olarak gereken destek ve ilgiyi gösteriyoruz ama toplumsal hayat içerisinde bizlerde kültürümüzün parçasi bu güzel hasletleri unutmamali ve çocuklarimiza aktararak devamini saglamaliyiz” dedi.
Kaymakam Erat, Çat köyünde Istanbul’da yasayan Çatköylü hayirseverlerin maddi destegi ile yapilan çok amaçli salonda vatandaslar ile bir araya gelerek“ Dogduklari büyüdükleri Köylerini unutmayip maddi ve manevi destekleri ile köyümüze kazandirdiklari salon için Istanbul’ da yasayan hemserilerimize tesekkür ederim. Sevgili Çatköylüler Bizim yönetim ve idarecilik anlayisimiz amirlik, agalik, pasalik anlayisi degildir. Aldigimiz devlet terbiyesi geregi biz, Sayin Cumhurbaskanimiz ve Basbakanimizin da her zaman belirttigi gibi sizlerin, vatandasimizin hizmetkârlariyiz. Bu sebeple bugün Bolkar Daglari’nin eteklerinde sizlerle sohbet etmeye varsa sorunlarinizi dinlemeye çözüm bulmaya geldik” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284