Kaymakam Şahin`in Kıbrıs Barış Harekatı`nın 46. Yıldönümü Mesajı

Karaman Merkez Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Yasin Şahin Kıbrıs Harekatı’nın 46. Yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaymakam Şahin`in Kıbrıs Barış Harekatı`nın 46. Yıldönümü Mesajı

Kaymakam Şahin mesajında, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden tam 46 yıl geçti. 
Dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in Ankara’yı arayarak söylediği “Ayşe tatile çıksın.” parolasıyla tarihe geçen Kıbrıs Barış Harekatı Ada’yı 46 yıl önce barışa kavuşturdu. 
20 Temmuz 1974 sabahı saat 06:05’te Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlattı. Harekat kapsamında Türk paraşütçüler, sabahın erken saatlerinde Kıbrıs semalarında göründü. Türk ordusu Lefkoşa civarına havadan indirme, Girne civarına ise denizden çıkarma yaptı. Yaklaşık üç bin asker harekatta görevliydi. 
Dünya, harekatı Başbakan Bülent Ecevit’in yaptığı tarihi açıklamayla duydu: “Biz aslında savaş için değil barış için, yalnız Türk’lere değil Rum’lara da Barış getirmek için Ada’ya gidiyoruz.”
Kıbrıs Barış Harekatı’nda ordumuz 498 Şehit ve 27500 Gazi verdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın 15 Kasım 1983'te: "Kıbrıs Türk halkının meşru ve önüne geçilmesi imkansız istek ve iradesine tercüman olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu dünya ve tarih önünde ilân ediyoruz." sözlerinin mimarı Kıbrıs Şehitlerimiz’e Allah’tan rahmet diliyor, siz değerli Kıbrıs Gazi'lerimize ve yakınlarına ise Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. Yıldönümü'nde; Saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284