Kaynak: Türkiye’yi Dolduran Avrupa Değil, Maalesef Rusya

THY, Pegasus, Atlas Global ve Tatilbudur yetkili acentesi Özka Turizm, tatil sezonunda yaklaşık 2 bin 500 yurtiçi otel portföyü, yurtdışı, gemi, kültür turları, dünyanın her yerine uçak bileti, Konya ve Antalya Havalimanlarına günlük transferler ile turizm danışmanı olarak Karamanlılara hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: Türkiye’yi Dolduran Avrupa Değil, Maalesef Rusya

Özka Turizm sahibi ve TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Özlem Kaynak, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte doluluk oranının arttığını ve yüksek fiyatların çalışmaya başladığını söyledi.

Kaynak, “Geçtiğimiz yıl gibi bu yılda yüzde 40’lara varan indirimlerle satışa çıkan oteller doluluk oranlarını yükseltti. Temmuz’da oteller artık yüzde 80’ini doldurdu. Ağustos ayı doluluk oranı ise şuan yüzde 65 seviyede. Turizmin en iyi ayı olan Eylül’de özellikle internet üzerinden rezervasyonlar geliyor.  Rus turist sayısı sadece Mayıs ayında % 1384 arttı. Genele baktığınızda % 572 gerçekleşti. Türkiye’de tarihin en kötü sezonu yaşandı. Bu yıl Avrupa düşürmeye çalıştı ve Ruslar yoğun. Rusların ne kadar önemli olduğunu artık turizmcimiz anlamıştır. Türkiye’yi dolduran Avrupa değil, maalesef Rusya. Rusya ile de politik ortaklığımız hem küresel ortamda, hem ticaret ortamında önem taşıyor. Bu sebeple bu yılı iyi değerlendirmemiz lazım. Hizmet kalitesini düşürmeden daha da arttırarak gelecek yılları hedeflememiz lazım. İnternette yorumları düşük olan otelleri satışa dahi eklememek lazım. İşin ciddiyeti büyük. Şu anda yükselen satışı iyi değerlendiren kazanır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284