Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Sevinci

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni 31 Mayis 2013 Cuma günü yapildi. Yüksekokulda gerçeklestirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu, Garnizon Komutani Bilal Saltali, Belediye Baskani Mustafa Kol, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Abdulbaki Pinar, üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katildi.

Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Sevinci

Geleneksel Pilav Senligi ve Mezuniyet Töreni adi altinda gerçeklestirilen etkinliklerde gün boyunca sac böregi ve pilav ikrami, yarisma ve gösteriler, müzik ve eglence programlari yer aldi. 
Mezuniyet töreni, mezunlarin tören alaninda yerlerini almasiyla basladi. Törende ilk sözü alan Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu ögrenci temsilcisi Harun Olcay, üniversitelerin zihinleri aydinlatma yeri olduguna vurgu yapti. “Insanda beyin neyse toplumda da üniversite odur.” diyen Olcay, üniversitelerin sadece meslek kazandiran degil, özgün bireyler yetistiren kurumlar olduguna dikkat çekti. Olcay, kendilerine emek veren tüm ögretim elemanlarina tesekkür ederek “Aldigimiz egitimle ülkemizin gücüne güç katacagiz.” seklinde sözlerini tamamladi.
Yüksekokul Müdürü Ögr. Gör. Abdulbaki Pinar: “2013-2014 Egitim-Ögretim Yilindan Itibaren Yeni Binamizda Hizmet Verecegiz”
Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Abdulbaki Pinar, konusmasinda Yüksekokul hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunun ilk kez 1995-1996 yilinda iki programa aldigi 150 ögrenciyle egitim-ögretime basladigini kaydeden Ögr. Gör. Pinar, 2012-2013 dönemi itibariyle yüksekokulda 308 ögrencinin egitim gördügünü, düzenlenen törenle bunlarin 100’ünün mezun olacagini belirtti. Ögr. Gör. Pinar, 2012’de açilan Tibbi Tanitim ve Pazarlama programi ile 2013’te açilan Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Çagri Merkezi Hizmetleri programlariyla birlikte Yüksekokulda bes programin mevcut oldugunu dile getirdi. Kuruldugu yil üç ögretim elemanina sahip Yüksekokulun bugün dokuz ögretim elemaninin bulundugunu söyleyen Ögr. Gör. Pinar, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunun 2013-2014 egitim-ögretim yilindan itibaren yeni binasinda hizmet verecegini ve yeni dönemde ögrenci sayisinin 500-550 civarinda olacagini sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Mutlu Günleriniz Günes Isinlari Kadar Uzun Ve Mutsuz Günleriniz Nisan Yagmurlari Kadar Kisa Olsun”
Törende konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise “Egitim ve ögretimde, arastirma ve bilgi üretmede dünya standartlarini yakalama hedefinde olan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, ülkemize nitelikli elemanlar yetistirmek ve bölgemize her yönden katki sunmak yönünde emin adimlarla ilerlemektedir.” dedi.
Prof. Dr. Gökmen, ögrenci velilerine seslenerek “Bugünün en mutlu ve gururlu insanlari degerli velilerimizdir. Onlar her türlü fedakarligi yaparak çocuklarinin egitimine destek vermis, her türlü sikintili anlarinda çocuklarinin yanlarinda olmuslardir. Kendilerini yürekten kutluyor, mutluluklarinin ömür boyu devam etmesini diliyorum.” seklinde konustu. Mezunlari da kutlayan Prof. Dr. Gökmen, “Bugün alacaginiz diplomalar, sizin her seyi bildiginiz anlamina gelmiyor, karsilasacaklariniza hazir oldugunuz anlamina geliyor. Çünkü bilgi sahibi olmak degil, bilgiyi kullanmak önemlidir.“ dedi. Prof. Dr. Gökmen konusmasina söyle devam etti: “Her bitis yeni bir baslangiçtir. Bu süreç yeni heyecanlarin yani sira yeni güçlükleri de barindirmaktadir. Engellerle dolu bir döneme adim atiyorsunuz. Ama bu engeller sizi ümitsizlige düsürmemelidir. Eger inanir, hedefinizi iyi belirler, çok çalisir ve vazgeçmezseniz kesinlikle basarili olursunuz.” Prof. Dr. Gökmen sözlerini söyle tamamladi: “Dilerim ki mutlu günleriniz günes isinlari kadar uzun ve mutsuz günleriniz nisan yagmurlari kadar kisa olsun.”
Tören, etkinlige destek veren Kazim Karabekir Belediyesine ve Elvan Kiz Ögrenci Yurduna plaket takdim edilmesiyle sürdü. Ardindan Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunu dereceyle bitiren ögrencilere basari belgeleri verildi. Okulu birincilikle bitiren Ayse Sen’e belgesini KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ikinci Makbule Çapan’a Kazim Karabekir Kaymakami Mehmet Uslu ve üçüncü Seçil Sari’ya Belediye Baskani Mustafa Kol belgesini takdim etti. Sonrasinda okul birincisi Ayse Sen, mezuniyet kütügünü çakti.
Mezuniyet töreninde Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Spor Senliklerinde Yüksekokula üçüncülük getiren basketbol takimina Garnizon Komutani Bilal Saltali tarafindan ödülü verilirken Yüksekokulun Geleneksel Pilav Senligi ve Mezuniyet Töreni etkinliklerinde düzenlenen masa tenisi, sarki yarismasi, halat yarismasi, çuval yarismasi, top yarismasi ve yavas bisiklet yarismasinda derece elde edenlere ödülleri tören protokolü tarafindan takdim edildi.
Mezuniyet töreni, mezunlarin geçit resmiyle sürdü. Mezunlar, ellerinde bayrak ve flamalarla izleyenleri selamladilar. Ardindan Yüksekokul ögretim elemanlari tarafindan mezunlara diplomalari verildi. Tören, mezunlarin müzik esliginde hep birlikte kep atmasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284