Kazim Karabekir Pasa Karaman`da Anildi

Kazim Karabekir Pasa, ölümünün 64. yilinda ismini tasiyan Karaman`in Kazimkarabekir ilçesinde düzenle törenle anildi.

Kazim Karabekir Pasa Karaman`da Anildi
Kazim Karabekir Pasa Aniti önünde düzenlenen törene Ilçe Kaymakami Kamil Güzel ile Kazimkarabekir Belediye Baskani Muammer Sari ve vatandaslar katildi. Törende Kazim Karabekir Pasa'nin anitina çelenk konulmasinin ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu.
Belediye Baskani Muammer Sari, yaptigi konusmada, "Kazim Karabekir Pasa, genç yaslarda ve daha sonra edindigi cephe tecrübeleriyle son dönem Osmanli Pasalari içerisinde seçkin bir yere gelmistir. Pasa, Kurtulus Savasi'nda çok önemli görevler ve unutulmayacak çok büyük basarilar elde etmis, hakli bir söhretin sahibi olmustur. Osmanli Devleti'nin 1. Dünya Savasi'nda elde kalabilen kuvvetlerini Erzurum'da toplayarak Türk milletinin ve Türk vataninin kurtulus mücadelesinde önemli bir maddi ve manevi dayanak
yapmistir. Bu kuvvetlerle genç Türkiye'nin ilk askeri ve siyasi zaferinin de sahibi olmustur. Bu basarilarla, 'Sark Fatihi' unvanini almistir. Hayati boyunca Mustafa Kemal Pasa'nin en büyük destekçilerinden olmus, dürüstlükten ayrilmamistir. O büyük bir vatanseverdir, o yetimler babasidir. Onun gibi bir sahsiyet ile hemsehri olmak bizleri gururlandirmaktadir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284