Kazımkarabekir İlçesinde Yol Denetimleri Devam Ediyor

Karaman Merkez Kazımkarabekir İlçesinde covid-19 kapsamında yol denetimleri devam ediyor.

Kazımkarabekir İlçesinde Yol Denetimleri Devam Ediyor

Kazımkarabekir İlçe Kaymakamı Yasin Şahin açıklamasında, “Bilindiği üzere içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde Covid-19 salgını kamu sağlığımızı tehdit etmeye devam etmektedir.
Evde izolasyona tabi tutulan Covid 19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşlarımızın, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edilmiştir.
Bunun önüne geçilmesi maksadıyla bilindiği üzere Bakanlığımız talimatı gereği yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarının yürütülebilmesi için Mahalle Denetim Ekipleri’miz kurulmuştur.
Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın dün yapmış olduğu açıklama sonrası Karaman ilimizin Covid-19 açısından riskli iller arasında bulunması münasebetiyle 07.09.2020 tarihi itibariyle ilçemiz Konya-Karaman D-715 Karayolu Uygulama Noktası’nda asayiş uygulaması gerçekleştirildi.
Her gün farklı saatlerde yapılacak olan bu uygulamamız salgının kontrol altına alınması noktasında caydırıcı güç olacaktır. “Hayat Eve Sığar” ve “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuna vurgu yaparak gerçekleştireceğimiz yaygın eğitim ve denetim faaliyetlerimiz ile vatandaşlarımız mümkün olduğunca evde kalmaya teşvik edilecektir.
Ayrıca maske, emniyet kemeri ve diğer trafik kuralları gereği vatandaşlarımızın yakalanma riski duygusuyla salgın riski ilçemiz özelinde ve ilimiz genelinde en aza indirilmeye yardımcı olacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284