Kazımkarabekir Paşa Ölümünün 70. Yılında Memleketinde Anıldı

Kurtulaş Savaşımızın kahramanlarından Mustafa Kemal Atatürk Atatürk’ün silah arkadaşı, Şark Fatihi Kâzımkarabekir Paşa ölümünün 70. yılında memleketi Kâzımkarabekir ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Kazımkarabekir Paşa Ölümünün 70. Yılında Memleketinde Anıldı

Kâzımkarabekir Parkında Çelenk sunma programı ile başlayan anma töreni,  saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kültür Sitesi Salonunda devam etti.

Törene Vali Fahri Meral, Milletvekili Recep Şeker, Kâzımkarabekir İlçe Kaymakamı Ramazan Polat, protokol üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.

Burada düzenlenen törene konuşmacı olarak katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yardımcı Doçent Dr. Alaattin Uca, Kâzımkarabekir Paşa’nın Milli tarih açısından önemine dikkat çekti. Paşa’nın tarihinde unutulmaz kahramanlıklarına da yer verildi.

Milletvekili Recep Şeker’de; “Kazım Karabekir Paşa, sadece bir komutan değil, aynı zamanda önemli bir eğitimci, rehber ve başarılı bir siyasetçidir. Kazım Karabekir Paşa; Balkan Harbi, 1. Dünya Savaşı, Çanakkale savaşı ve Kurtuluş savaşında ülkemiz ve milletimiz adına çok önemli görevler üstlenerek büyük başarılara imza atmıştır. 1919 yılında atandığı Şark Cephesi Komutanı olarak doğudaki kesin sınırımızın çizilmesinde büyük rol oynamış ve bu başarıları nedeni ile “Şark Fatihi” namını almıştır. Komutan olarak verdiği çok büyük hizmetlerin yanında eğitim alanında da önemli hizmetleri bulunan Kazım Karabekir Paşa, Anadolu’nun yaşadığı ağır savaşlar sonunda mağdur olan yetim çocukların eğitimi noktasında da önemli görevler üstlenmiş, savaşta katledilen ailelerin yetim yavrularına gerçek bir baba olmuş, binlerce bakımsız çocuğun hayat ve geleceğini kurtarmıştır. Kazım Karabekir Paşa çocukların eğitiminin yanı sıra ayrıca halkın eğitimi ile de yakından ilgilenerek okullar açmıştır. 70. vefat yıldönümünde Kazım Karabekir Paşa’yı ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284