Keçe Kursunda Stres Atıyorlar

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Hatuniye Kız Öğrenci Yurdunda düzenlediği keçe kursuna üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Keçe Kursunda Stres Atıyorlar

Eğitmen Seda Kurşun eşliğinde devam eden kurslarda toplam 20 kursiyer unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan keçe işlemeciliğinin inceliklerini öğreniyor. Kursun tamamlanmasıyla birlikte kursiyerler açacakları sergi ile kurs boyunca yaptıkları ürünleri sergileyecekler.
Kursların oldukça verimli geçtiğini belirten eğitmen Kurşun, “Kursiyerlerimiz, haftada iki gün keçe eğitimi alıyor. Öğrencilerimizin kurslarımıza ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Dönem sonunda ise kursiyerlerimiz eserlerini sergileyecekler” dedi.
Kursiyerlerden Birten Koçak ise “Yurdumuz bünyesinde açılan kurslar boş zamanlarımızı değerlendirmemizi ve derslerin üzerimizde bıraktığı stresten uzaklaşmamızı sağlıyor. Ayrıca kurs içerisinde yaptığımız ürünlerin birçoğunu günlük hayatımızda kullanabilmemiz keçe kursunu daha da verimli hale getiriyor” diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Yurtlarımızda barınan öğrencilerimize en iyi hizmeti verebilmek ve onların tüm ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Bizler yurtlarımızı sadece öğrencilerimizin barınacakları yerler olarak görmüyoruz. Öğrencilerimize yurtlarımızda kaldıkları süre içerisinde kültürel, sanatsal ve sportif olarak düzenlediğimiz birçok faaliyet ile her alanda destek vermeye çalışıyoruz. Tüm yurt öğrencilerimize kapılarımız sonuna kadar açıktır. Her türlü sorun ve ihtiyaçlarında bizlere rahatlıkla ulaşabilirler, sorunlarını paylaşabilirler” dedi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284