Keçi Inadina DNA’li Çözüm

Karaman’in Sariveliler ilçesinde iki komsu arasindaki keçi davasi 3 yildir sonuçlanmayi bekliyor. Keçi kavgasinda davaci olan Mehmet Emin Göksel, keçinin kime ait oldugunun belirlenmesi için mahkemeden DNA testi talep etti.

Keçi Inadina DNA’li Çözüm
Ilçenin Adiller Mahallesi’nde oturan iki komsunun 2009 yilinda otlatilmasi için bir çobana teslim ettigi keçilerden birisinin karismasi kavgaya yol açarak mahkemeye tasindi. Çoban tarafindan verilen keçinin kendisine ait olmadigini ve kendi keçisinin komsusuna verildigini iddia eden Mehmet Emin Göksel (57), davaci olarak konuyu mahkemeye tasidigini belirterek, “Mahallemizin çobani bana gelerek, ‘bu yil senin keçilerini ben otlatayim’ dedi. Ben de 6 adet keçimi otlatsin diye çobana teslim ettim. Daha sonra keçilerden 5’ini geri aldim, 1’inde ise aramizda ihtilaf çikti. Benim keçimi amcasina vermis, ben de bana getirilen keçiyi kabul etmedim. Çünkü bana verilmek istenilen keçi küçük ve disleri söküktü” dedi.
“KEÇININ KIME AIT OLDUGUNUN BELIRLENMESI IÇIN DNA TESTI ISTEDIM”
Keçinin gerçek sahibinin belirlenebilmesi için davanin görüldügü Sulh Ceza Mahkemesi’nden DNA testi talep ettigini anlatan Mehmet Emin Göksel, “Mahkeme bu talebim üzerine DNA testi ile keçinin kime ait oldugunun belirlenip belirlenemeyecegi konusunda görüs almak üzere Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne yazi yazdi ve simdi bu yazinin sonucu bekleniyor” diye konustu.
“DNA ISTENIR DIYE KEÇININ ÖLEN ANNESINI EVIMIN YANINA MEZAR AÇARAK GÖMDÜM”
Davaci Mehmet Emin Göksel, DNA testi talebine karsi keçinin 2011 yilinda ölen annesini evinin yani basinda bos bir alana gömdügünü belirterek, “Gerekirse mezar açilir ve ölen keçiden örnekler alinir. Bu da olmazsa keçinin su an yasayan kardesinden örnek alinabilir” dedi.
“MAHKEME SONUÇLANINCAYA KADAR KEÇIYI NE KESECEGIM, NE DE SATACAGIM”
Kendi keçisini komsusunun sahiplenmeye çalistigini ileri süren Hüseyin Ilhan (68) ise, “Ben keçilerimi çobana teslim ettim, çobandan teslim aldim. Bu süreçte muhtarlik ne dediyse hepsine tamam dedim. Fakat komsum Mehmet Emin Göksel bir türlü ikna olmadi. Sahiplenmeye çalistigi keçim ikizdi. Digerini ben geçtigimiz kurban bayraminda kestim. Bu keçim mahkemelik oldugu için su an hiç bir sey yapamiyorum. Bu keçiyi jandarma bilirkisilerin yaninda bana teslim etti. Kimsenin kalbine süphe girmesin diye, ben yine onlarin dedigini yapmayarak mahkemenin sonucunu bekledim. Hala da bekliyorum” dedi.
Benim malimdan zerre kadar süphem yok diyen Ilhan, “Bu keçi kendi keçimden oldu ve kendim büyütüp yetistirdim. Bu keçinin bana ait oldugunu bilen 4 sahidim var. Onun ise hiçbir sahidi olmadigi için 3 yildir bu durumdayiz” seklinde konustu.
Mahkeme sonuçlanincaya kadar bu keçiyi ne kesecegini, ne de satacagini ifade eden Ilhan, “Ben her seye hazirim. DNA istenirse bu keçinin kardesi burada var. Gelsinler örnek alsinlar” dedi.
Mahkemenin 3 yildir sonuçlanmamasina tepki gösteren Hüseyin Ilhan, bir cinayet davasi bile bu kadar uzun sürmez, diyerek mahkemeye sitemde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284