Kelebekler Vadisi’nin Temeli Atiliyor

Konya’nin merkez Selçuklu ilçe Belediyesi Türkiye’de ilk ve Konya’nin en büyük parki olan Kelebekler Vadisi’nin temelini 14 Ekim Pazar günü atacak. Temel atma törenine Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu`nin da katilmasi bekleniyor.

Kelebekler Vadisi’nin Temeli Atiliyor
Selçuklu Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Kelebekler Vadisi’nin sehir estetigi açisindan önemli bir proje oldugunu söyledi. Baskan Altay, “Sille Parsana Mahallemizde gerçeklestirilecek olan Kelebekler Vadisi dönemimizin en büyük projelerinden biri olacak. Bir zamanlar molozlarin döküldügü bu kötü bölge, yapacagimiz bu proje ile Konya’nin yeni cazibe merkezi haline gelecek. Konya’nin doga ile bulusmasini saglayacak bu önemli proje Konya’miz ve ülkemiz için örnek ve model olacak bir çalismadir. Yediden yetmise herkes için sosyal yasam merkezi olacak Kelebekler Vadisi’nin temel atma törenine tüm halkimizi bekliyorum” dedi.
Toplam 385 bin metrekare alan üzerine yapilacak olan 20 milyon 555 bin TL’ye mal olacak Kelebekler Vadisi’nde yüzlerce çesit kelebek ve böcek dogal yasam alanlarinda gözlemlenebilecek. Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her asamasinin yasandigi üretim alani, kapali uçus alani, açik uçus alani ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan olusacak. 54 futbol sahasi, 856 basketbol sahasi büyüklügündeki Kelebekler Vadisi’nde, 270 bin metrekare yesil alan, 105 bin metrekare sert alan ve 10 bin metrekare havuz alani yer alacak. Konya’da yeni bir yasam merkezi haline gelmesi planlanan projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzlari, egzersiz ekipmanlari, çocuk oyun elemanlari, sirk ve go-kart alanlari, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alacak.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284