Kelesoglu Vakfi, Ermenek’e 24 Derslikli Ortaokul Yaptiracak

Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi tarafindan Ermenek ilçesine 24 derslikli `Incikzade Mustafa ve Emine Keles Ortaokulu` yaptirilacak.

Kelesoglu Vakfi, Ermenek’e 24 Derslikli Ortaokul Yaptiracak

Egitim gönüllüsü, hayirsever isadami Merhum Dr. Ahmet Kelesoglu ebediyete intikal edisinin 1. yil dönümünde Musalla Mezarliginda bulunan mezari basinda yapilan dualarla anildi.
Konya'da Musalla Mezarliginda yapilan anma törenine Ilimiz Valisi Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Seker, Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Baskani Sonay Gürgen, Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi yönetici ve üyeleri, Selçuk Ecza Deposu ile As Ecza Depo çalisanlari, Konya Eczacilar Odasi Baskani Cemil Karakap ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konyali eczacilar ve çok sayida akrabasi ve seveni katildi.
Törende, merhum Dr. Ahmet Kelesoglu için önce Kuran-i Kerim, ardindan ise dua yapildi.
Anma töreninden sonra Vali Murat Koca, Ermenek Belediye Baskani Ugur Sözkesen ve Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Sonay Gürgen bir araya gelerek, Ermenek Ilçesinde 24 derslikli ortaokul ve müze yapilmasi için protokol imzaladi.
Karaman Valiligi, Ermenek Belediyesi ve Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi tarafindan imzalanan protokol ile Ermenek Ilçesi Merkez Çinarlisu Mahallesi 886 ada 1numarali parselde bulunan arsaya, Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi tarafindan 24 derslikli "Incikzade Mustafa ve Emine Keles Ortaokulu" yaptirilmasi kararlastirildi. Vakif tarafindan yaptirilacak olan 24 derslikli ortaokulun çevre düzenlemesi ve okul giderleri vakif tarafindan karsilanacak.
Ayrica, Vakif tarafindan Ermenek Ilçesi Merkez Çinarlisu Mahallesi 761 ada 1 numarali parsel ve 403 ada 1 numarali parselde bulunan araziler ile mülkiyeti Il Özel Idaresine ait 403 ada 20 numarali parselde kayitli, Ermenek Cumhuriyet Ortaokulunun bulundugu Tol Medrese ile birlikte kullanilarak "Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Kent Müzesi" adi verilecek.
Müze, sartlar olustugu takdirde ileri bir tarihte giderleri vakfa ait olmak üzere insa edilerek teslim edilecek. Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi tarafindan yaptirilacak olan her iki insaatin bir yil içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284