Kenenin Isırdığı Güneydoğu Gazisi Hayatını Kaybetti

İlimize bağlı Ermenek ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan 50 yaşındaki Güneydoğu Gazisi Orhan Şimşek, sevk edildiği Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Kenenin Isırdığı Güneydoğu Gazisi Hayatını Kaybetti

2 çocuk babası olan Gazi Orhan Şimşek, Ermenek ilçesinde düzenlenen askeri törenin ardından Pınarönü Köyü mezarlığında toprağa verildi.

Konuyla ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hasta 04.07.2017 tarihinde güneş çarpması, ateş ve halsizlik şikâyetleriyle Ermenek Devlet Hastanesi Dâhiliye Polikliniğinde muayene edilmiş ve aynı gün Karaman Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Karaman Devlet Hastanesinde Dahiliye servisinde yatırılarak takip edilen hasta genel durumunda düzelme olmaması üzerine 06.07.2017 tarihinde Konya N.E.Ü. Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir. Hasta 08.07.2017 tarihinde Konya’da vefat etmiş olup, vefatından önce alınan kan örnekleri Sağlık Bakanlığı Laboratuvarına gönderilmiş ve hastanın vefatından sonra çıkan sonuçlarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) PCR sonucu pozitif çıkmıştır. Hasta sağlık merkezlerine başvurularında Kene tutunmasından bahsetmemiş olup, hastanın vefatından sonra yakınları ile yapılan görüşmede yaklaşık iki hafta önce kene tutunması olduğu tespit edilmiştir. Vakanın görüldüğü Ermenek ilçemize inceleme, değerlendirme, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını yürütmek üzere Müdürlüğümüzce Halk Sağlığı Uzman Hekimi başkanlığında bir ekip görevlendirilmiş olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir” dendi.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2017, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284